ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: Δίκαιη κατανομή εσόδων

F1: Δίκαιη κατανομή εσόδων

Υπέρ μιας πιο δίκαιης κατανομής εσόδων ανάμεσα στις ομάδες της Formula 1 τάχθηκε, με δηλώσεις του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (APA), ο Gerhard Berger.

Για αλλαγή στην κατανομή των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τα εισιτήρια, μίλησε στο Πρακτορείο ΑΡΑ ο πρώην οδηγός της F1 Gerhard Berger. Ο o 55χρονος έκανε αυτή την πρόταση προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο μικρότερες ομάδες να αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

«Κατά την άποψή μου, όλες οι ομάδες είναι μέρος του θεάματος» δήλωσε ο παλαίμαχος οδηγός της F1 στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (APA) και συνέχισε: «Εάν πρόκειται μόνο η Ferrari να οδηγεί εναντίον της Mercedes ή της Red Bull, αυτό δεν θα ήταν ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα».

Ο Αυστριακός, ο οποίος πανηγύρισε 10 νίκες στην καριέρα του στη Formula 1 με Ferrari, Mclaren και Benetton, έκανε τα συγκεκριμένα σχόλια μετά το Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο διεξήχθη με τη συμμετοχή εννέα ομάδων, καθώς οι Caterham και Marussia έχουν τεθεί σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης, ενώ άλλες τρεις, οι: Lotus, Sauber και Force India, εξέτασαν το ενδεχόμενο «μποϊκοτάζ» του αγώνα, προκειμένου να δώσουν έμφαση στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές ομάδες.

Αυτή τη στιγμή οι ομάδες έχουν λαμβάνειν περίπου 850 εκατομμύρια δολάρια από τηλεοπτικά και έσοδα μάρκετινγκ, ωστόσο αυτά διανέμονται σε κάθε μία εξ αυτών μέσω ενός περίπλοκου συστήματος, το οποίο επιβραβεύει τις καλύτερες ομάδες της βαθμολογίας με περισσότερα χρήματα και αφήνει λιγότερα στις μικρότερες.

«Απ' έξω, όλα συνεχίζουν να λειτουργούν στην Formula 1 και οι προοπτικές των ομάδων εξαρτώνται από το σημείο, από το οποίο κοιτάζεις» υπογράμμισε ο Berger και πρόσθεσε ότι υπάρχουν αυτές οι ομάδες που «απλά καταφέρνουν να τα βγάλουν πέρα και αυτές που έχουν χρεοκοπήσει».