ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Mercedes – AMG: Αγόρασε την MV Agusta

Mercedes –  AMG: Αγόρασε την MV Agusta

Η Mercedes-AMG απόκτησε το 25% της κατασκευάστριας μοτοσυκλετών MV Agusta.

«Την Ducati εσύ; Την MV Agusta εγώ!» Αυτές πρέπει να ήταν οι σκέψεις τουTobias Moers, CEO της Mercedes AMG, όταν υπέγραφε το προσύμφωνο της αγοράς του 25% της MV Agusta με τον Giovanni Castiglioni, Πρόεδρο της Ιταλικής εταιρίας.

Το ποσό της επένδυσης αγγίζει τα 30 εκατομμύρια ευρώ και η συνεργασία θα επεκταθεί όχι μόνο στα μοντέλα, αλλά και στα θέματα μάρκετινγκ και πωλήσεων.

Η Mercedes λοιπόν βάζει και αυτή τα χέρια της στο χώρο των μοτοσυκλετών ακολουθώντας το παράδειγμα της Audi η οποία εξαγόρασε την Ducati πριν δυο χρόνια έναντι του ποσού των 860 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο CEO της Mercedes AMG, Tobias Moers, δήλωσε:
«Στο πρόσωπο της MV Agusta βρήκαμε τον ιδανικό συνέταιρο της Mercedes AMG στους δύο τροχούς. Αυτός ο κατασκευαστής έχει μεγάλη παράδοση και η Mercedes AMG δεν συνδέεται μόνο με την αγωνιστή παράδοση, αλλά επίσης με τις ίδιες αξίες και στόχους για το μέλλον».

Απο την άλλη, ο Giovanni Castiglioni, Πρόεδρος της MV Agusta, πρόσθεσε:
«Η MV Agusta και η Mercedes-AMG είναι το ιδανικό δίδυμο. Δύο εταιρίες με προϊόντα υψηλής απόδοσης, εξαιρετικού σχεδιασμού και τελειότητας. Η Mercedes-AMG θα βοηθήσει την MV Agusta να επεκταθεί παγκόσμια και να επιταχύνει την ανάπτυξή της».

Σχετικές ειδήσεις