ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

SEAT : Ολοκληρώθηκε το Leon Eurocup

SEAT : Ολοκληρώθηκε το Leon Eurocup

O Pol Rosell Πρωταθλητής στο πρώτο Πρωτάθλημα SEAT Leon Eurocup 2014 που ολοκληρώθηκε στην Βαρκελώνη.

O Ισπανός Pol Rosell της ομάδας Baporo Motorsport, στέφθηκε νικητής του SEAT Leon Eurocup 2014, που ολοκληρώθηκε στην πίστα Catalunya της Βαρκελώνης. Η παρουσία του κατά την διάρκεια του αγωνιστικού Σαββατοκύριακου 1 & 2 Νοεμβρίου ήταν σταθερή και συνεπής, τερματίζοντας δεύτερος στον πρώτο αγώνα μετά από σκληρή μάχη και εξασφαλίζοντας την τέταρτη θέση στον δεύτερο αγώνα, αποτελέσματα που του χάρισαν τον πολυπόθητο Τίτλο.

Η πρώτη δεκάδα στην τελική κατάταξη των οδηγών διαμορφώθηκε ως εξής, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά 31 οδηγοί συμμετείχαν σε έναν τουλάχιστον αγώνα της διοργάνωσης :

Βαθμολογία Οδηγών

1.Pol Rosell, Baporo Motorsport, 68

2.Manuel Giao, Baporo Motorsport, 61

3.Julien Briché, JSB Competition, 58

4.Stefano Comini, Target Competition, 56

5.Stian Paulsen, Stian Paulsen Racing, 52

6.Ferenc Ficza, Gaspar Racing, 51

7.Marcos De Diego, Pujolar Racing, 37

8.Fran Rueda, Monlau Competición, 24

9.Jordi Oriola, PCR Sport, 20

10.Gabor Weber, B3 Racing, 18

O Πρωταθλητής του SEAT Leon Eurocup 2014, Pol Rosell δήλωσε: «Δεν μπορώ να το πιστέψω! Είναι μία πολύ ιδιαίτερη νίκη δεδομένου ότι είναι η πρώτη διοργάνωση του πρωταθλήματος SEAT Leon Eurocup. Είμαστε πολύ ευτυχείς που πήραμε τον τίτλο του πρωταθλητή. Είναι πραγματικά απίστευτο».

Με την σειρά του ο Jaime Puig, Επικεφαλής της SEAT Sport δήλωσε: «Συγχαρητήρια στους δύο νικητές των δύο αγώνων, Stefano Comini και Manuel Ciao αντίστοιχα και φυσικά στον πρώτο μας Πρωταθλητή του SEAT Leon Eurocup, Pol Rosell! Μετά από μια σειρά έντονων αγώνων κατά την διάρκεια της σεζόν ήρθαμε στο σπίτι μας στην Βαρκελώνη γνωρίζοντας πως επτά οδηγοί ήταν υποψήφιοι για να κερδίσουν τον τίτλο του πρωταθλητή. Ευχαριστούμε τις οικογένειες και τους φίλους μας που ήρθαν να μας υποστηρίξουν αυτό το τελευταίου αγωνιστικό Σαββατοκύριακο, που ήταν και το τέλος της πρώτης σεζόν του Leon Eurocup».

Το SEAT Leon Eurocup 2014 είναι το νέο Πρωτάθλημα Ενιαίου Τύπου που διοργανώνεται από την SEAT Sport. Ο νέος αγωνιστικός θεσμός περιλαμβάνει έξι αγωνιστικά Σαββατοκύριακα σε έξι Ευρωπαϊκές πίστες (Nürburgring, Salzburgring, Silverstone, Spa-Francorchamps, Monza και Circuit de Barcelona-Catalunya), πέντε από τις οποίες είναι προδιαγραφών Formula 1, ενώ οι οδηγοί συναγωνίζονται πίσω από το τιμόνι του δίλιτρου, 330hp, SEAT Leon Cup Racer, βασισμένο στη νέα γενιά Leon.

Σχετικές ειδήσεις