ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Yamaha: Νέο YZF-R1

Yamaha: Νέο YZF-R1

Σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση στο Μιλάνο η Yamaha παρουσίασε το νέο της YZF-R1 το οποίο έφερε στην κεντρική σκηνή ο Valentino Rossi.

Η καινούρια μοτοσυκλέτα είναι σχεδιασμένη από την αρχή με πολλά στοιχεία από το αγωνιστικό μοντέλο (M1) κυρίως στο εμπρός μέρος. Τα φωτιστικά σώματα εμπρός είναι ιδιαίτερα, ωστόσο πίσω είναι κόσμημα με επιθετική σχεδίαση και φουτουριστικό design.

Ο κινητήρας του νέου R1 παραμένει τετρακύλινδρος σε σειρά με crossplane, ωστόσο η ισχύς του πλησιάζει τους 200 ίππους. Καινούρια είναι τα ηλεκτρονικά της μοτοσικλέτας με όλα τα γνωστά καλούδια (traction control, spin control, ABS, wheel lift control) τα οποία βρίσκονται κάτω από την καθοδήγηση μιας πανίσχυρης κεντρικής μονάδας IMU η οποία ελέγχει με GPS όλα τα δεδομένα της μοτοσικλέτας. Πλαίσιο και αναρτήσεις είναι καινούριες, ενώ οι ζάντες είναι μαγνησίου, όπως και το υποπλαίσιο για μείωση του βάρους.

Η έκπληξη της βραδιάς όμως ήρθε από τον αναβάτη της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha στο MotoGP, Jorge Lorenzo. Ο Ισπανός μπήκε στην αίθουσα με μια διαφορετική R1, η οποία ονομάζεται R1M. Πρόκειται για μια ready to race έκδοση του R1 με πολλά εξωτικά καλούδια που την κάνουν πραγματικά εντυπωσιακή. Όλο το φέρινγκ είναι κάρμπον, οι αναρτήσεις είναι ηλεκτρονικές της Ohlins, ενώ όλες τις ρυθμίσεις της μοτοσικλέτας μπορείς να τις κάνεις μέσω μιας εφαρμογής Android ακόμα και από το κινητό του τηλέφωνο. Το μέλλον είναι σίγουρα εδώ.

Σχετικές ειδήσεις