ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Mini: Πωλείται ένα από τα πιο σπάνια Cooper S

Mini: Πωλείται ένα από τα πιο σπάνια Cooper S

Η JD Classics στο Λονδίνο, πουλά ένα από τα πιο σπάνια αλλά και ακριβά Mini της δεκαετίας του 1970. Πρόκειται για ένα Radford Mini Cooper 1275 S Mk 3.

Μία αγγελία σε site Κλασσικών αυτοκινήτων μας ξεσήκωσε, αφού πωλείται ένα εμβληματικό αυτοκίνητο των seventies στην πιο ακριβή έκδοσή του. Πρόκειται για ένα Radford Mini Cooper 1275 S Mk 3.

Η τιμή του δεν έχει ανακοινωθεί (στην αγγελία έχει Price on Application) όμως σύμφωνα με την παράδοση τα Radford Mini κόστιζαν όταν νέα, και ήταν το πιο ακριβό Mini που κατασκευάστηκε ποτέ σε περίοδο που κοστίζουν περισσότερο από ό, τι μια Rolls Royce Shadow και 250 λίρες στερλίνες λιγότερο από μία Lamborghini Miura.

Αυτό το μοναδικό αυτοκίνητο χρειάστηκε πάνω από 2.300 εργατοώρες για να κατασκευαστεί . Το χρώμα του είναι το Roman Purple (5 στρώματα βαφής) καιη οροφή έχει απόχρωση Oyster Shell με μπεζ δέρμα (Connolly) στο εσωτερικό και μωβ piping.

Το δελτίο των μετατροπών και των extras περιελάμβανε: Διπλά κάθετα φανάρια και προβολείς, Webasto ηλιοροφή σε όλο το μήκος της οροφής , πλήρες Connolly δερμάτινο σαλόνι με ασορτί εμπρός προσκέφαλα και πολυτελή χαλιά Wilton, γυαλισμένο ξύλινο ταμπλό με πολυάριθμους πρόσθετους διακόπτες, θερμαινόμενα εμπρός και πίσω κρύσταλλα, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικό δυναμό, πίσω τρίτη πόρτα του χώρου αποσκευών, αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα, τονισμένοι θόλοι των τροχών και 6άρες JA Pearce ζάντες ελαφρού κράματος αλουμινίου, διπλό ρεζερβουάρ καυσίμων, πλήρη ηχομόνωση στο εσωτερικό και στο εξωτερικό κ.λπ.

Το αυτοκίνητο έγινε ειδική παραγγελία από έναν πλούσιο κάτοικο του Λονδίνου ως δώρο στο γιό του που πέρασε στο πανεπιστήμιο το 1970. Έχει λίγα μίλια και είναι σε άριστη κατάσταση. Είναι ένα από τα πιο διάσημα Mini στον κόσμο.

Σχετικές ειδήσεις