ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1 Grand Prix Βραζιλίας: Ανησυχεί για τα ελαστικά η Mercedes

F1 Grand Prix Βραζιλίας: Ανησυχεί για τα ελαστικά η Mercedes

Οι υψηλές θερμοκρασίες δημιούργησαν έντονες φθορές στα ελαστικά της Pirelli με τη μαλακή γόμα στο Interlagos και οι οδηγοί της Mercedes AMG GP, έδειξαν να ανησυχούν.

Μπορεί η Mercedes να έκανε το 1-2 στα ελεύθερα δοκιμαστικά όμως οι Nico Rosberg και Lewis Hamilton ανησυχούν για την φθορά της μαλακής γόμας. Μάλιστα στο δεύτερο ελεύθερο χρονομετρημένο πέρασμα επικράτησαν πολύ υψηλές θερμοκρασίες (54 βαθμοί Κελσίου στην επιφάνεια της πίστας) και σε συνδυασμό με τη νέα άσφαλτο τα κίτρινα P Zero έδειξαν σοβαρές φθορές.

«Η νέα άσφαλτος είναι ομαλή και η πίστα δεν έχει τόσες ανωμαλίες όπως στο παρελθόν» δήλωσε ο N. Rosberg και πρόσθεσε: «Όμως λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της νέας ασφάλτου τα ελαστικά αντιμετώπισαν απότομη φθορά. Αυτό είναι λίγο περίεργο».

Από την άλλη πλευρά ο Hamilton δήλωσε: «Το μονοθέσιο είχε καλή αίσθηση. Κάναμε μερικές βελτιώσεις. Αυτό που δεν ξέρω είναι πόσους γύρους θα αντέξουν τα ελαστικά καθώς τα μεγάλα stint διακόπηκαν δύο φορές με κόκκινη σημαία. Όμως αυτό ισχύει για όλους».

Ρoή Ειδήσεων