ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Βαλένθια: Valentino Rossi Η επιστροφή

MotoGP Βαλένθια: Valentino Rossi Η επιστροφή

Η pole position του «Doctor Rossi» στο Grand Prix στη Βαλένθια μας έδειξε πως ο 35χρονος αναβάτης επιστρέφει δυναμικά στις πρώτες θέσεις.

Με δύο νίκες φέτος ο Valentino Rossi ήταν αποτελεσματικός αλλά ήθελε και μία pole position για να αποδείξει ότι έχει και την ταχύτητα. Αυτό πέτυχε στη Βαλένθια στο τελευταίο αγώνα του 2014.

Ο Ιταλός αναβάτης της Yamaha παρά το ότι δυσκολεύτηκε πολύ την πρώτη ημέρα για το set up της μοτοσυκλέτας του, βρήκε τις λύσεις στις κατατακτήριες δοκιμές και κατάφερε να πάρει την πρώτη του pole position μετά από 4,5 χρόνια. Είναι μόλις η τρίτη φορά φέτος, που ο superstar των MotoGP ξεκινά από την πρώτη σειρά της εκκίνησης.

«Ήταν μεγάλη έκπληξη. Ένοιωθα καλά στις κατατακτήριες, βελτιώσαμε τις ρυθμίσεις και με το πρώτο ελαστικό τα πήγαμε πολύ καλά. Κάναμε μικρές αλλαγές με το δεύτερο ελαστικό και προσπάθησα να πιέσω πολύ», δήλωσε ο Rossi στο MotoGP.com και πρόσθεσε: «Με το δεύτερο ελαστικό είχα πολύ πρόσφυση κι είχα πολύ εμπιστοσύνη, αλλά δυστυχώς έκανα το λάθοςκαι επιβράδυνα πριν τον τελευταίο μου γύρο. Αυτό τελικά με βοήθησε με το πίσω ελαστικό (το φύλαξε πριν τον τελικό γύρο) και δεν σπίναρα τον πίσω τροχό στην επιτάχυνση. Ήμουν παράλληλα και τυχερός, διότι με πέρασε ο Jorge (Lorenzo) και ήταν σημαντική βοήθεια να τον έχω μπροστά μου».

Όταν του είπαν ότι ο Jorge Lorenzo ήταν ενοχλημένος που βοήθησε τον συναθλητή του να φτάσει στην pole position ο Ιταλός απάντησε: «Ειλικρινά ήμουν απλά τυχερός και είμαι χαρούμενος αν είναι λίγο νευρικός με ό,τι συνέβη. Αυτά συμβαίνουν, σ' εμένα έχει συμβεί το λιγότερο 100 φορές» Και για να... ανεβάσει τον Lorenzo συμπλήρωσε: «Νομίζω όμως ότι ο Jorge είναι σε καλύτερη κατάσταση κι έχει καλύτερο ρυθμό από εμένα κι έτσι για να παλέψω μαζί του θα πρέπει να κάνω ακόμα ένα βήμα μπροστά».

Πάντως στο μυαλό του έχει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα αλλά και τη νίκη. Έτσι θα αποδείξει πως είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος για τον τίτλο της επόμενης χρονιάς (για τον Marquez) αλλά και νούμερο ένα στη Yamaha (για τον Lorenzo) και σ' αυτό θα τον βοηθήσει η pole position. «Είναι σημαντική για την εκκίνηση του αγώνα, αλλά θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να κάνουμε ακόμα ένα βήμα. Όλοι είμαστε κοντά στους χρόνους και γι' αυτό είναι σημαντικό που ξεκινάμε από την πρώτη σειρά.Η pole είναι σημαντικό κατόρθωμα μιας κι έχουν περάσει 4,5 χρόνια. Συνήθως βέβαια προτιμώ τους αγώνες στην καριέρα μου. Έχω κερδίσει πολύ περισσότερους αγώνες από pole, αλλά είναι τέλειο γιατί συνήθως η Valencia είναι δύσκολη για μένα».

Σχετικές ειδήσεις