ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Grand Prix Βραζιλίας: Ο Rosberg κέρδισε αγώνα και εντυπώσεις

Grand Prix Βραζιλίας: Ο Rosberg κέρδισε αγώνα και εντυπώσεις

O Nico Rosberg ξεκίνησε από την Pole Position και κέρδισε τη το Grand Prix της Βραζιλίας στην πίστα του Interlagos. Όμως το κυριότερο ήταν πως άντεξε στην πίεση του Lewis Hamilton

Αυτή τη φορά δεν ήταν το 1-2 της Mercedes, που εντυπωσίασε αλλά ούτε η άνεση με την οποία επικράτησε η Γερμανική ομάδα έναντι των άλλων συμμετοχών στο grid. Ήταν το ότι ο Rosberg (νικητής του αγώνα) κράτησε πίσω του τον Hamilton (τερμάτισε δεύτερος). Ο 29χρονος Γερμανός δέχτηκε έντονη πίεση από τον Βρετανό συναθλητή του, στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και δεν λύγισε. Μάλιστα ο Hamilton δεν απέφυγε ένα λάθος, (μισό τετ-α-κε στην στροφή «Descida do Lago» στον 28ο γύρο) που ίσως να ήταν αυτό που του στέρησε τη νίκη.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Felipe Massa (Williams) ξεσηκώνοντας τους θεατές. Ακολούθησαν οι Jenson Button, Sebastian Vettel. Fernando Alonso, Kimi Raikkonen, Nico Hulkenberg, Kevin Magnussen, και Valtteri Bottas.

Η βροχή έμεινε τελικά απειλή (οι προσευχές των μηχανικών της Pirelli εισακούστηκαν). Όλοι ξεκίνησαν κανονικά, εκτός από τον Adrian Sutil, που μια αλλαγής της τελευταίας στιγμής τον ανάγκασε να ξεκινήσει από τα pits. Oι δύο Mercedes ξεκίνησαν καλά και διατήρησαν τις θέσεις τους, με τον Nico Rosberg μπροστά από τον Lewis Hamilton, και τις Williams των Felipe Massa και Valtteri Bottas να ακολουθούν. Πιο πίσω και ο Jenson Button διατήρησε την πέμπτη θέση ενώ ο Vettel στον πρώτο γύρο έκανε ένα λαθάκι και είδε να τον προσπερνούν οι Magnussen και Alonso.

Πολύ νωρίς ξεκίνησαν τα πρώτα pit stop, με τον Felipe Massa να μπαίνει πρώτος από τους πρωτοπόρους, που ήθελαν να απαλλαχθούν από τα μαλακά ελαστικά και να βάλουν τα μεσαία. Ο Βραζιλιάνος όμως παραβίασε το όριο ταχύτητας στο pit lane και τιμωρήθηκε με ποινή 5 δευτερολέπτων για αυτό.

Το stint ήταν προβληματικό για αρκετούς από τους πρωτοπόρους. Στη Williams και οι δύο οδηγοί έχασαν χρόνο στο pit stop τους, αλλά μεγαλύτερο ήταν το πρόβλημα του Lewis Hamilton, ο οποίος πιέζοντας και προσπαθώντας να πλησιάσει τον Rosberg έκανε ένα λάθος και είχε μια σύντομη έξοδο από την πίστα, η οποία δεν του στέρησε τη 2η θέση αλλά τον έριξε λίγα δευτερόλεπτα πιο πίσω από το μεγάλο αντίπαλό του. Ευτυχώς για τη Williams, ούτε ο Massa έχασε τη θέση του, δεν συνέβη όμως το ίδιο με τον Bottas, που έπεσε πιο πίσω. Ο Φινλανδός στον 43ο γύρο μπήκε στα pit για τρίτη φορά

Ο Hamilton πίεζε και πλησίαζε τον Rosberg, δίνοντας ενδιαφέρον στον αγώνα. Ήταν όμως το 3ο και τελευταίο pit stop που άναψε τη μάχη των πρωτοπόρων. Όταν και οι δύο οδηγοί της Mercedes το ολοκλήρωσαν, βρέθηκαν πολύ κοντά μεταξύ τους.

Στους γύρους που ακολούθησαν και οι δύο έδωσαν το 100%, με τη διαφορά μεταξύ τους να μένει κάτω από το 1 δευτερόλεπτο. Ο Nico Rosberg έφτασε πρώτος στον τερματισμό, με τον Lewis Hamilton να ακολουθεί ελάχιστα πιο πίσω. Ο Felipe Massa πήρε την τρίτη θέση και ανέβηκε στο podium των νικητών.

Η Mercedes έκανε ρεκόρ στους τερματισμούς στο «1-2» μέσα σε μία σεζόν, πανηγυρίζοντας σήμερα την 11η φορά στο φετινό πρωτάθλημα που τόσο ο πρώτος όσο και ο δεύτερος της τελικής κατάταξης ενός Grand Prix είναι οδηγοί της.

Παράλληλα, ισοφάρισε το ρεκόρ των 15 νικών σε μία σεζόν των Ferrari και McLaren, με τον Rosberg να έχει επιτύχει τις 5 εξ αυτών και τον Hamilton τις 10.

Η μάχη για τον τίτλο φτάνει στο τέλος της σεζόν στον τελευταίο αγώνα που θα γίνει στο Abu Dhabi (21-23 Νοεμβρίου) με τους δύο πρώτους να έχουν 17 βαθμούς διαφορά στη βαθμολογία υπέρ του Hamilton.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1 Nico Rosberg Mercedes 1.30:02,555"

2 Lewis Hamilton Mercedes +1,457"

3 Felipe Massa Williams/Mercedes +41,031"

4 Jenson Button McLaren/Mercedes +48,658"

5 Sebastian Vettel Red Bull/Renault +51,420"

6 Fernando Alonso Ferrari +1:01,906"

7 Kimi Raikkonen Ferrari +1:03,730"

8 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes +1:03,934"

9 Kevin Magnussen McLaren/Mercedes +1:10,085"

10 Valtteri Bottas Williams/Mercedes +1 γύρος

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ

1 Lewis Hamilton 334

2 Nico Rosberg 317

3 Daniel Ricciardo 214

4 Sebastian Vettel 159

5 Fernando Alonso 157

6 Valtteri Bottas 156

7 Jenson Button 106

8 Felipe Massa 98

9 Nico Hulkenberg 80

10 Kevin Magnussen 55

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

1 Mercedes 651

2 Red Bull/Renault 373

3 Williams/Mercedes 254

4 Ferrari 210

5 McLaren/Mercedes 161

6 Force India/Mercedes 127

7 Toro Rosso/Renault 30

8 Lotus/Renault 10

9 Marussia/Ferrari 2

10 Sauber/Ferrari 0

Σχετικές ειδήσεις