ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Volvo: Best-seller το XC60 στην Κίνα

Volvo: Best-seller το XC60 στην Κίνα

Η Σουηδική εταιρία ξεκινά την έναρξη παραγωγής του XC60 στην ασιατική χώρα για κάλυψη της τοπικής αγοράς.

Το Volvo XC60 σημειώνει μεγάλη εμπορική επιτυχία στην Κίνα. Με στόχο την κάλυψη της συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης, η Volvo Cars ξεκινά την παραγωγή του επιτυχημένου SUV στο εργοστάσιό της, στο Τσενγκντού (Chengdu).

Η κίνηση αυτή κρίθηκε απαραίτητη καθώς οι πωλήσεις του XC60 στην Κίνα τους πρώτους εννέα μήνες του 2014 αυξήθηκαν κατά 32,3% σε σχέση με το 2013, φτάνοντας τις 24.940 μονάδες. Μάλιστα, η ζήτηση για το μοντέλο αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο στο άμεσο μέλλον. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το XC60 συνεχίζει να είναι το μοντέλο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για τη Volvo, με 98.309 ταξινομήσεις το διάστημα Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2014, ήτοι άνοδος 20,4% συγκριτικά με τη χρονιά που πέρασε.

«Η έναρξη παραγωγής του XC60 στην Κίνα ώστε να καλυφθεί η εκεί αυξανόμενη ζήτηση είναι πολύ σημαντική για τη μάρκα μας. Η κινεζική αγορά αναπτύσσεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, η Volvo γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στη χώρα και μόνο έτσι θα μπορούσαμε να καλύψουμε τη ζήτηση σε μία αγορά η οποία μαζί με την αμερικανική έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη για μας», δήλωσε σχετικά ο ο Χάκαν Σάμουελσον (Håkan Samuelsson), Πρόεδρος και CEO του Volvo Car Group.

Το XC60 είναι το δεύτερο μοντέλο που θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Τσενγκντού. Έχει προηγηθεί το Νοέμβριο του 2013 η έναρξη παραγωγής του S60L, ενός σεντάν μοντέλου που βασίζεται στο S60 αλλά διαθέτει μεγαλύτερο μεταξόνιο. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα δημοφιλή προδιαγραφή για τις ασιατικές αγορές (Κίνα, Ινδία, Μαλαισία, Ταϋλάνδη κλπ.), με τους περισσότερους από τους ευρωπαίους κατασκευαστές να «επιμηκύνουν» αρχιτεκτονικά τα μοντέλα τους με στόχο να καλύψουν την αγοραστική ζήτηση στις συγκεκριμένες χώρες.

Το εργοστάσιο του Τσενγκντού βρίσκεται στην κεντρική Κίνα και η προσθήκη του δεύτερου μοντέλου στη γκάμα του συνεπάγεται τη δημιουργία 500 νέων θέσεων εργασίας, με τους συνολικά απασχολούμενους να ανέρχονται πλέον στους 2.650 περίπου. Η παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου είναι 120.000 μονάδες ετησίως, νούμερο που υποδηλώνει και τις προοπτικές ανάπτυξης της μάρκας στην Κίνα!

Η Volvo διαθέτει δύο ακόμη εργοστάσια στην αχανή χώρα της Ασίας. Ένα στην πόλη Ντακίνγκ (Daqing), στη βορειανατολική Κίνα, όπου πρόσφατα ξεκίνησε η κατασκευή του XC Classic, ενός ιδιαίτερου μοντέλου αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας. Βασίζεται στο απερχόμενο XC90, το οποίο δεν παράγεται πλέον εδώ και μερικούς μήνες εν αναμονή της έναρξης πωλήσεων του Νέου XC90. Ένα ακόμη εργοστάσιο βρίσκεται στο Ζανγκγιάκου (Zhangjiakou), βορειοδυτικά του Πεκίνου, το οποίο λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο και κατασκευάζει κινητήρες, τροφοδοτώντας αποκλειστικά τα άλλα δύο εργοστάσια της Volvo στην Κίνα.

Οι πωλήσεις της Volvo στην Κίνα, μέσα από ένα δίκτυο 160 εξουσιοδοτημένων εμπόρων, σημειώνουν διαρκή άνοδο, βρίσκονται ήδη στο +36% σε σχέση με το 2013. Ο ρυθμός ανάπτυξης του brand στην Κίνα είναι ο μεγαλύτερος που σημειώνεται στο premium κομμάτι της αγοράς, με τη σουηδική μάρκα να αυξάνει συνεχώς και σημαντικά το μερίδιό της.

Σχετικές ειδήσεις