ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Volvo: Ένας τράκτορας ενάντια σε ένα Koenigsegg One:1

Volvo: Ένας τράκτορας ενάντια σε ένα Koenigsegg One:1

Ο καταξιωμένος οδηγός αγώνων και παρουσιαστής τηλεοπτικής εκπομπής Tiff Needell αγωνίζεται με φορτηγό Volvo απέναντι σε ένα Koenigsegg One:1



Στη νέα ταινία της Volvo Trucks «Volvo Trucks vs Koenigsegg», ο καταξιωμένος οδηγός αγώνων Tiff Needell οδηγεί ένα Volvo FH. H κόντρα γίνεται ενάντια με ένα από τα ταχύτερα σπορ αυτοκίνητα του κόσμου, ένα Koenigsegg One:1. Σκοπός είναι η απόλυτη δοκιμασία για το κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη I-Shift, με βάση μια τεχνική που χρησιμοποιείται στα σπορ αυτοκίνητα.

Απέναντι στο Volvo FH, το οποίο έχει δημιουργηθεί για μεταφορές μεγάλων αποστάσεων, περιμένει μαρσάροντας τον κινητήρα του το Koenigsegg One:1, ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα του κόσμου, το οποίο μπορεί να επιταχύνει από 0–400 χλμ/ώρα σε λιγότερα από 20 δευτερόλεπτα.

Στη θέση του οδηγού του φορτηγού βρίσκεται ο Tiff Needell, έμπειρος οδηγός αγώνων και παρουσιαστής του Fifth Gear, της αγγλικής τηλεοπτικής σειράς για το αυτοκίνητο. Σε μερικά δευτερόλεπτα, τα δύο οχήματα θα βρεθούν αντιμέτωπα στην πίστα αγώνων Knutstorp, στη νότια Σουηδία, μια πίστα γνωστή για τις αλλαγές υψομέτρου και τις κλειστές στροφές της. Για να είναι δίκαιη η αναμέτρηση, έχει δοθεί στο Volvo FH το μικρό πλεονέκτημα να κάνει ένα γύρο στην πίστα, τη στιγμή που το Koenigsegg κάνει δύο γύρους. Παρά το πλεονέκτημα αυτό, ο αγώνας εξακολουθεί να είναι αμφίρροπος.

«Όταν είσαι οδηγός αγώνων δεν διακατέχεσαι ποτέ από φόβο. Πάντα έχεις εμπιστοσύνη στο όχημα σου. Στην περίπτωση αυτή, ήμουν κάπως επιφυλακτικός όσον αφορά την οδήγηση φορτηγού στην πίστα, καθώς δεν είχα κάνει ποτέ κάτι παρόμοιο. Αφότου όμως το οδήγησα για μερικά χιλιόμετρα, άρχισα να αποκτώ απόλυτη εμπιστοσύνη στο Volvo» λέει ο Tiff Needell.

Η απόφαση για την αντιπαράθεση ανάμεσα σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο και ένα φορτηγό δεν είναι τυχαία. Το σύστημα μετάδοσης που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Volvo FH, το I-Shift διπλού συμπλέκτη, βασίζεται σε μια τεχνική που εφαρμόζεται στα σπορ αυτοκίνητα.
«Η αντιπαράθεση ανάμεσα στο Volvo FH και το Koenigsegg One:1 ήταν μια μεγάλη πρόκληση, προκειμένου να δούμε κατά πόσον το νέο μας κιβώτιο ταχυτήτων προσφέρει αυτά που υπόσχεται από πλευράς οδηγικής συμπεριφοράς» λέει ο Per Nilsson, PR Director της Volvo Trucks.
Χωρίς να αποκαλύψει τα αποτελέσματα, ο Tiff Needell παραδέχεται ότι οι επιδόσεις του φορτηγού τον εντυπωσίασαν. «Το I-Shift διπλού συμπλέκτη είναι αληθινή αποκάλυψη. Η αξία του γίνεται ιδιαίτερα αισθητή στις ανωφέρειες, όπου το φορτηγό δεν λαχανιάζει αλλά συνεχίζει απρόσκοπτα την πορεία του, χωρίς να γίνονται αισθητές οι αλλαγές ταχυτήτων. Όταν φρενάρεις, κατεβάζει ταχύτητες πολύ μαλακά και άνετα. Είναι σίγουρο ότι το φορτηγό διαθέτει καρδιά σπορ αυτοκινήτου» λέει ο Tiff Needell.

Στην Koenigsegg δεν είχαν κανένα ενδοιασμό να αποδεχτούν την πρόκληση του φορτηγού. «Πάντα είμαστε ανοικτοί σε συναρπαστικές αναμετρήσεις. Ταυτόχρονα, ήταν πολύ διασκεδαστικό να παραβγαίνουμε με ένα φορτηγό Volvo, επειδή διαθέτουμε πολύ περισσότερα κοινά στα οχήματά μας, πέρα από την τεχνολογία αγωνιστικού αυτοκινήτου. Είμαστε δύο σουηδικές μάρκες επιπέδου, καθεμία στην πρώτη γραμμή του τομέα όπου δραστηριοποιείται» λέει ο Christian von Koenigsegg, ιδρυτής και CEO της Koenigsegg.

Σχετικές ειδήσεις