ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP: Δοκιμές στη Βαλένθια δεύτερη ημέρα

MotoGP: Δοκιμές στη Βαλένθια δεύτερη ημέρα

Καιρού επιτρέποντος ο D. Petrucci ήταν ο ταχύτερος από τους δέκα αναβάτες που βγήκαν στην πίστα και έκαναν χρονομετρημένους γύρους, στη Βαλέθια για τις δοκιμές του 2015.

Συνήθως ο καιρός στην Ισπανία διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στα events, που διοργανώνονται εκεί. Όμως αυτή τη φορά η κατάσταση άλλαξε. Η βροχή ήταν πολύ δυνατή και είχε τον πρώτο ρόλο στη δεύτερη ημέρα των δοκιμών των ομάδων για το 2015 στην πίστα της Βαλένθια.

Το αποτέλεσμα ήταν να καταστραφούν τα σχέδια των οδηγών της μεγάλης κατηγορίας, που ήθελαν στεγνό οδόστρωμα.

Οι Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa και το δίδυμο της Tech3 - Pol Espargaro και Bradley Smith έμειναν στα pit box τους.

Στο χρόνομετρημένο κομμάτι, ο Danilo Petrucci κατάφερε να γράψει 1:42.431" και να μείνει πάνω από ένα δευτερόλεπτο μπροστά από τον δεύτερο, καθώς ολοκλήρωσε τη δεύτερη ημέρα δουλεύοντας με τους μηχανικούς του περισσότερο για να προσαρμοστεί στη νέα του μοτοσυκλέτα.

Ο Nicky Hayden δοκίμασε την καινούργια RS για μερικούς γύρους. Λίγους γύρους (μόλις οχτώ) έκανε και ο Valentino Rossi για να πάρει δεδομένα για το βρόχινο set-up του.

Ο Marc Marquez οδήγησε το διπλάσιο από τον Rossi (16 γύρους) και πέτυχε τον όγδοο χρόνο. Ο Scott Redding έκανε 42 γύρους προσπαθώντας να συνηθίσει την RC213V και πέτυχε την τρίτη θέση. Ο Βρετανός πίεσε πολύ και είχε μια πτώση, προς το τέλος του τεστ, χωρίς ευτυχώς να πάθει κάτι το σοβαρό. Πτώσεις είχαν και οι Loris Baz, Danilo Petrucci και Cal Crutchlow. Ο τελευταίος έπεσε στον πρώτο γύρο που βγήκε για να ζεστάνει τα ελαστικά του και αποφάσισε να μην ξαναμπεί. Έτσι δεν έγραψε χρόνο.

Οι αναβάτες της εργοστασιακής Aprilia, Alvaro Bautista και Marco Melandri (επισημοποιήθηκε η μεταγραφή του στο MotoGP) έχουν μεταξύ τους διαφορά στο ένα δευτερόλεπτο, υπέρ του Ισπανού. Ο Bautista, μάλιστα, ήταν αυτός που έκανε τους περισσότερους γύρους (47).

Σχετικές ειδήσεις