ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

WRC Βρετανία 1η ημέρα: Η VW και οι άλλοι

WRC Βρετανία 1η ημέρα: Η VW και οι άλλοι

Οι Sebastien Ogier και Jari-Matti Latvala (Volkswagen) έδωσαν «μάχη» για την πρώτη θέση στο ράλλυ Βρετανίας, τον τελευταίο αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Τρίτος ήταν ο Mikko Hirvonen (M-Sport Ford).

Μετά την πρώτη ημέρα του ράλλυ Βρετανίας είναι ο πρωταθλητής του 2014 S. Ogier και ο συναθλητής του Jari-Matti Latvala που έχουν ένα μικρό προβάδισμα. Όμως όλοι οι υπόλοιποι έχουν μείνει πολύ πίσω.

Στο τέλος μιας ημέρας που χαρακτηρίστηκε από τις δύσκολες, λασπωμένες και γλιστερές Ειδικές Διαδρομές στα δάση της Ουαλίας, οι δύο οδηγοί της γερμανικής ομάδας επέβαλαν το δικό τους ρυθμό και ο Ogier προηγείται στη γενική κατάταξη με διαφορά μόνο 6,6 δευτερολέπτων από τον Latvala, ο οποίος διεκδικεί με πάθος τη νίκη στον τελευταίο αγώνα.

Πίσω όμως από τους δύο της VW, η απόσταση μέχρι τον τρίτο της κατάταξης είναι τεράστια. Ο Mikko Hirvonen, στον τελευταίο του αγώνα στο WRC, είναι εκείνος που επικρατεί της τετραπλής μάχης για μια θέση στο βάθρο, αλλά ήδη βρίσκεται πάνω από 1 λεπτό πίσω από τον πρωτοπόρο. Αυτό βέβαια ίσως τον βοηθά να επικεντρώνεται στη μάχη με τους άλλους διεκδικητές, όπως ο Mads Ostberg της Citroen.

Όμως ο Ostberg δεν κράτησε ούτε την τέταρτη θέση. Στην τελευταία Ειδική Διαδρομή της ημέρας ο Kris Meeke (Citroen)τον πέρασε οριακά. Ο Meeke, που τρέχει επίσης με Citroen DS3, πήρε ποινή 10 δευτερολέπτων για άκυρη εκκίνηση στην πρώτη Διαδρομή και χωρίς αυτήν θα βρισκόταν εκείνος στην τρίτη θέση, λίγο μπροστά από τον Hirvonen. Από κοντά παρακολουθεί τη μάχη ο Thierry Neuville με το Hyundai i20, ο οποίος βρίσκεται 11" πίσω από τον Ostberg.

Η κυριαρχία των VW θα μπορούσε να είναι απόλυτη αλλά ο Andreas Mikkelsen είχε μια έξοδο στη δεύτερη διαδρομή που έκανε αρκετή ζημιά στο VW Polo και δεν μπόρεσε να συνεχίσει, θα επιστρέψει όμως το Σάββατο με Rally2.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1.Sebastien Ogier VW 1.26:28,9"

2. Jari-Matti Latvala VW +6,6"

3. Mikko Hirvonen M-Sport Ford +1:13,8"

4. Kris Meeke Citroen +1:21,5"

5. Mads Ostberg Citroen +1:22,2"

6. Thierry Neuville Hyundai +1:33,9"

7. Elfyn Evans M-Sport Ford +1:50,3"

8. Ott Tanak M-Sport Ford +2:29,4"

9. Henning Solberg Solberg Ford +2:39,5"

10. Martin Prokop Czech Ford +2:49,8"