ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: Τι σημαίνουν οι αριθμοί των οδηγών

F1: Τι σημαίνουν οι αριθμοί των οδηγών

Λίγο πριν το τέλος της χρονιάς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1, ψάχνουμε τις ιστορίες πίσω από τους αριθμούς που έχουν κάποιοι από τους οδηγούς στα Grand Prix και μαθαίνουμε γιατί τους επέλεξαν.

Sebastian Vettel – No5

Πρόκειται για ένα σημαντικό αριθμό στην καριέρα του Γερμανού. Ο Vettel είχε το Νο5 όταν πήρε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Junior στα καρτ το 2001 αλλά και όταν κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στην F1, το 2010.

Nico Rosberg – No6

Ο Nico Rosberg δεν έχει κατακτήσει παγκόσμιο πρωτάθλημα, σε αντίθεση με τον πατέρα του, Keke. Ο μπαμπάς πήρε τον τίτλο το 1982 έχοντας τον αριθμό 6 στο μονοθέσιό του, πράγμα που ελπίζει να πετύχει κάποια στιγμή στο υπόλοιπο της καριέρας του και ο γιος.

Pastor Maldonado – No13

Για πολλούς αυτός ο αριθμός θεωρείται γρουσούζικος – όχι όμως και για τον οδηγό από τη Βενεζουέλα. Το Νο13 απουσίαζε από τη μέχρι πρότινος αρίθμηση στην F1, έχει μάλιστα χρησιμοποιηθεί μόνο δύο φορές: από τον Moises Solana στο Μεξικό το 1963 και από τη Divina Galica στο Βρετανικό GP του 1976.

Jenson Button – No22

Ο Βρετανός είναι ένας ακόμα οδηγός, η επιλογή προσωπικού αριθμού του οποίου βασίζεται στη χρονιά που κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο στη Formula 1! Ο Button θα τρέχει με το Νο22, αυτό που κοσμούσε τη λευκή Brawn GP του, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2009.

Lewis Hamilton – No44

Όπως πολλοί άλλοι οδηγοί, ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής του 2008, επέλεξε τον αριθμό που χρησιμοποιούσε όταν έτρεχε στα καρτ. Ανάλογη επιλογή έκαναν ο Fernando Alonso, o Daniel Ricciardo, o Sebastian Vettel, o Jean-Eric Vergne και ο Esteban Gutierrez.

Σχετικές ειδήσεις