ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παγκ.Πρωτάθλημα Αντοχής:Οι Buemi και Davidson πρωταθλητές

Παγκ.Πρωτάθλημα Αντοχής:Οι Buemi και Davidson πρωταθλητές

Η ομάδα της Toyota ήταν αυτή που επικράτησε στον εξάωρο αγώνα στο Βαχρέιν, προτελευταία διοργάνωση για το World Endurance Championship. Πρώτοι τερμάτισαν οι Alex Wurz, Mike Conway και Stephane Sarrazin.

Την πέμπτη νίκη της σε επτά αγώνες κατέκτησε η Toyota στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC). Οι Anthony Davidson και Sebastien Buemi μπορεί να τερμάτισαν στην 11η θέση λόγω προβλήματος στον εναλλάκτη αλλά κατάφεραν να κατακτήσουν τον πρώτο τους τίτλο. Έτσι η Toyota ετοιμάζεται να κατακτήσει στη Βραζιλία (τελευταία διοργάνωση) και το πρωτάθλημα κατασκευαστών καθώς είναι πολύ μπροστά στη βαθμολογία.

Νικητές στο Μπαχρέιν ήταν το πλήρωμα του με το νούμερο «7» (TS040 Hybrid) με τους Alex Wurz, Mike Conway και Stephane Sarrazin. Αυτή ήταν η πρώτη τους νίκη για φέτος. Περίπου 50 δευτερόλεπτα πίσω ακολούθησαν τα δύο Porsche. Στη δεύτερη θέση θέση τερμάτισε το νούμερο 14 των Neel Jani, Romain Dumas και Marc Lieb και στην τρίτη θέση το νούμερο 20 των Mark Weber, Timo Berhard και Brendon Hartley.

Στην βαθμολογία οδηγών οι Davidson-Buemi έχουν 148 βαθμούς, οι Lotterer-Fassler-Treluyer 117 και οι Wurz-Sarrazin 104.

Στους κατασκευαστές 1η είναι η Toyota με 259, 2η η Audi με 219 και 3η η Porsche με 167.

LMP2

Στην LMP2 μετά από εντυπωσιακό αγώνα η KCMG με το Oreca-Nissan των Alex Imperatori, Richard Bradley και Matt Howson πήραν τη νίκη. Στην δεύτερη θέση ήταν το SMP Oreca-Nissan των K.Ladygin, V.Shaitar, A.Ladygin, και στην τρίτη το OAK Morgan-Judd των M.Patterson, K.Ihara, D.Cheng.

GTE-Pro

Δραματικό φινάλε είχε η κατηγορία GTE-Pro (επαγγελματίες οδηγοί) με τη Ferrari των Gianmaria Bruni και Tony Vilander να παίρνουν την νίκη και ταυτόχρονα το πρωτάθλημα στην GTE-Pro. Η διαφορά τους ήταν μόλις 1,8 δευτερόλεπτα από την Aston Martin των Darren Turner και Stefan Mucke στη δεύτερη θέση.

GTE-Am

Ακόμα μια εύκολη νίκη για την Aston Martin στην κατηγορία GTE-Am (ερασιτέχνες οδηγοί) με το πλήρωμα τους K.Poulsen, D.Hansson, N.Thiim. Με αυτή τη νίκη εξασφάλισαν και το πρωτάθλημα.

Επόμενος και τελευταίος αγώνας για το WEC το 2014 είναι οι 6 ώρες του Interlagos στη Βραζιλία το τριήμερο 28-30 Νοεμβρίου.

Σχετικές ειδήσεις