ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Renault Clio: Η μούσα της αυτοκίνησης στο Ελληνικό κοινό

Renault Clio: Η μούσα της αυτοκίνησης στο Ελληνικό κοινό

Στην ελληνική μυθολογία η Κλειώ ήταν η μούσα της επικής ποίησης και της ιστορίας. Το όνομα της σημαίνει αφηγούμαι ή κάνω γνωστό. Το νέο Renault Clio έχει τη δική του ιστορία στην γκάμα της Renault και παρουσιάζει / αφηγήτε τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της.

Δεν έχω δει εικόνες από τις μούσες, όμως το Renault Clio έχει αρκετή τέχνη στο σχήμα του. Δείχνει πως οι σχεδιάστες του έκαναν ασκήσεις γλυπτικής ή έχασαν τους χάρακες τους. Δεν εξηγήτε αλλιώς η απουσία των ευθείων γραμμών. Το αμάξωμα του θυμίζει γλυπτό που ξυπνά αισθησιασμό, ένταση, δυναμισμό με πολλά χαρακτηριστικά από το πρότυπο Dezir.

Η δυναμική εμφάνιση ενισχύεται με τα έντονα πλευρικά φτερά, τα φωτιστικά σώματα μοντέρνας σχεδίασης και τα φώτα ημέρας LED τα οποία αναδεικνύουν την μπροστινή όψη. Κοιτάζοντας από τα πλάγια το νέο Clio συνδυάζει το 5θυρο αμάξωμα με την εμφάνιση coupe. Οι χειρολαβές των πίσω θυρών κρύβονται στην 3η κολώνα ενώ το «μυώδες» πίσω μέρος με την αεροτομή τονίζουν το sportive χαρακτήρα του. Έτσι το αποτέλεσμα δε θυμίζε κάποιο άλλο μοντέλο ενώ κρατά την ταυτότητα της Renault στην εμφάνιση.

Αν η εξωτερική εμφάνιση σας εντυπωσίασε το εσωτερικό στο νέο Clio, θα σας κάνει να εκφραστήτε με επιφωνήματα. Η σχεδίαση του ταμπλό είναι εμπνευσμένη από τη σχεδίαση του πτερυγίου αεροπλάνου, συνδυάζεται με διαφορετικά υλικά και χρώματα σε κάθε έκδοση για να δώσει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα.

Οι εξοπλισμοί εξατομίκευσης, η άνεση των καθισμάτων, η ποιότητα των υλικών και η εσωτερική ευρυχωρία, όλα συμβάλλουν σε ένα ζεστό / χαλαρωτικό περιβάλλον που θα κάνει την παραμονή σας ευχάριστη όσο διαρκούν οι μετακινήσεις σας.

Το νέο Renault Clio διακρίνεται για την άνεση και την οδηγική απόλαυση. Οι σύγχρονοι κινητήρες, η ποιότητα κύλισης και το μεγάλο μεταξόνιο συνδυάζονται αρμονικά και προσφέρουν πολύ καλή οδική συμπεριφορά και ευχάριστη οδήγηση.

Η μεγάλη γκάμα των κινητήρων θα ικανοποιήσει τις διαφορετικές ανάγκες σας προσφέροντας υψηλά επίπεδα οικονομίας και σεβασμό στο περιβάλλον. To νέο Renault Clio διαθέτει μια μεγάλη γκάμα κινητήρων βενζίνης και diesel που καταφέρνουν να συνδιάσουν αξιοπιστία και οικονομία.

Στην κατηγορία diesel o 1.5 dCi 75 ίππων είναι ιδιαίτερα ελαστικός και κρίνεται ιδανικός για καθημερινή χρήση ενώ νέος ο κινητήρας Energy dCi 90hp προσφέρει δυνατές ρεπρίζ από πολύ χαμηλές στροφές, αθόρυβη λειτουργία και κορυφαία οικονομία.

Με σημαντικά εφόδια όπως η τεχνογνωσία της Renault στη μηχανοκίνητο αθλητισμό και με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στη Formula 1 και 11 παγκόσμιους τίτλους, οι νέοι κινητήρες εκφράζουν την καινοτομία της μάρκας και την θέληση να απαντά δυναμικά στον ανταγωνισμό με τεχνολογίες όπως :

Downsizing : μία τεχνική που αφορά στη μείωση της χωρητικότητας ενός κινητήρα με στόχο τον περιορισμό της κατανάλωσης, χωρίς όμως καμία επίπτωση στις επιδόσεις χάρη στη χρήση της υπερτροφοδότησης.

Θερμοδιαχείριση : το σύστημα αυτό εξοικονομεί κατά μέσο όρο 15% από το χρόνο τον οποίο χρειάζεται ο κινητήρας για να φτάσει στην ιδανική θερμοκρασία λειτουργίας του, με αποτέλεσμα την άμεση ενεργοποίηση του καταλύτη και την μείωση των εκπομπών καυσαερίων.

Stop & Start : Όταν το αυτοκίνητο είναι σε στάση, εξοικονομεί καύσιμο και προσφέρει άμεσο και αθόρυβο ξεκίνημα.
Σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση (ESM-Energy Smart Management) : το σύστημα αυτό ανακτά την κινητική ενέργεια που παράγεται από το αυτοκίνητο όταν επιβραδύνει ή φρενάρει μέσω του εναλλάκτη και την αποθηκεύει στη μπαταρία. Όλα τα συστήματα του αυτοκινήτου που καταναλώνουν ενέργεια (θέρμανση, φωτισμός, ηχοσύστημα κλπ) φορτίζονται απευθείας από τη μπαταρία και έχουν χαμηλή επίπτωση στην κατανάλωση.Η αποθηκευμένη ενέργεια χρησιμοποιείται για την επανεκκίνηση του αυτοκινήτου.

Ενεργές περσίδες : Βελτιστοποιούν την αεροδυναμική του αυτοκινήτου προσαρμόζοντας τη ροή του αέρα που διαπερνάει το ψυγείο (πηγή αεροδυναμικής αντίστασης) ανάλογα με τις ανάγκες ψύξης του κινητήρα. Στην οδήγηση εντός πόλης ή σε δρόμο ευρείας κυκλοφορίας, το κλείσιμο των περσίδων διακόπτει τη ροή του αέρα, προς όφελος της κατανάλωσης.

Με συνολική βαθμολογία 85% και την υψηλότερη βαθμολογία των 5 « αστεριών » στα τέστ παθητικής ασφάλειας που διεξήχθησαν από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP.
το νέο Renault Clio αποδεικνύεται ακόμη πιο ασφαλές από τον προκάτοχό του και τοποθετείται στην κορυφή της κατηγορίας του.
Απέσπασε τη καλύτερη βαθμολογία και στα κριτήρια Προστασία παιδιών, Προστασία πεζών και Συστήματα υποβοήθησης.

Μια μεγάλη γκάμα εξατομίκευσης, που ταιριάζει με την έντονη προσωπικότητα των νέων Renault Clio και Clio Sport Tourer, θα καλύψει κάθε σας επιθυμία για να δημιουργήσετε το δικό σας Clio.

Οι επιλογές στο customizing διακρίνονται για : Tον αυθεντικό τους χαρακτήρα, τη δυνατότητα συνδυασμού των εσωτερικών με των εξωτερικών επιλογών,
την αναβάθμιση της ποιότητας στο εσωτερικό που προσφέρουν.

Για να αισθάνεστε μοναδικός σε ένα αυτοκίνητο που δεν σταματάει να είναι πρακτικό και πολυχρηστικό το νέο Renault Clio σας προτείνει 3 διαφορετικά θέματα εξατομίκευσης : Trendy, Elégant, Sport.

H 4η γενιά του Clio με τον εξαιρετικό κινητήρα είναι ένα αυτοκίνητο που μπορεί να εξυπηρετήσει με πολύ αποτελεσματικό τρόπο, όλες τις ανάγκες. Τα 16.100€ της τιμής εκκίνησης του μοντέλου με τον κινητήρα 1.5 dCi είναι με βάση τη συνολική εικόνα του μοντέλου, αρκετά καλή τιμή.

Κάντε τις δικές σας επιλογές και αφήστε το δικό σας Clio (ως άλλη Μούσα) να αφηγηθεί ή να κάνει γνωστό το γούστο σας και να συμβάλει στην ξεχωριστή παρουσία σας.

Σχετικές ειδήσεις