ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1 Grand Prix Abu Dhabi Κατατακ. δοκιμές: Ο Rosberg στη pole

F1 Grand Prix Abu Dhabi Κατατακ. δοκιμές: Ο Rosberg στη pole

Οι τελευταίες κατατακτήριες δοκιμές για το Grand Prix στο Abu Dhabi έγιναν υπόθεση του Nico Rosberg, που άφησε δεύτερο τον Lewis Hamilton για μόλις 3/10 του δευτερολέπτου.

Αν ο αγώνας στην πίστα Yas Marina ήταν μία διοργάνωση στη μέση του πρωταθλήματος θα μιλούσαμε για μία ακόμη επικράτηση της ομάδας της Mercedes, σε κατατακτήριες δοκιμές (έχει και πάλι τις δύο πρώτες θέσεις στην εκκίνηση). Όμως τώρα στον τελευταίο αγώνα, της χρονιάς και με τον τίτλο να κρίνεται ανάμεσα στους δύο οδηγούς της στεκόμαστε στο ποιός από τους δύο κέρδισε.

Ένας δυνατός Nico Rosberg πήρε την pole position, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Lewis Hamilton. Όπως και σε προηγούμενους αγώνες οι οδηγοί της Williams (Valtteri Bottas τρίτος και ο Felipe Massa τέταρτος) «κλείδωσαν» τη δεύτερη. Ακολούθησαν: Οι Ricciardo, Vettel, Kvyat, Button, Raikkonen και Alonso.

Η διαδικασία

Με 20 μονοθέσια να τρέχουν στο Abu Dhabi, οι θέσεις του αποκλεισμού στο Q1 ήταν οι 5 τελευταίες. Οι πέντε οδηγοί που αποκλείστηκαν από τη συνέχεια ήταν οι Romain Grosjean, Esteban Gutierrez, Pastor Maldonado, Kamui Kobayashi και Will Stevens. Ο Grosjean έχει ποινή 20 θέσεων στο grid και θα εκκινήσει τελευταίος.

Στο Q2 η Mercedes κυριάρχησε, ενώ είχαμε πολύ σκληρή «μάχη» για την αποφυγή των τελευταίων 5 θέσεων. Ο Kimi Raikkonen κατάφερε οριακά να περάσει στη 10η θέση, σπρώνοντας στην 11η τον Kevin Magnussen. Οι άλλοι τέσσερις που δεν κατάφεραν να συνεχίσουν ήταν οι Jean-Eric Vergne, Sergio Perez, Nico Hulkenberg και Adrian Sutil.

Τα μάτια όλων έμειναν στα μόνιτορ για το Q3. Όσοι Οι παρατηρητικοί στάθηκαν στις Williams, οι οποίες θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο στη μονομαχία των Mercedes. Στην πρώτη προσπάθεια όμως οι Mercedes δεν είχαν αντίπαλο και ο Nico Rosberg βρέθηκε προσωρινά στην pole, όταν ο Hamilton έκανε λάθος στην τελευταία στροφή και έμεινε 3 δέκατα πίσω από τον ομόσταβλό του. Πιο πίσω ο Massa ήταν λίγο πιο γρήγορος από τον Bottas και ακολουθούσε ο Ricciardo και οι υπόλοιποι. Στη δεύτερη προσπάθεια ο Rosberg ήταν εντυπωσιακά γρήγορος και βελτίωσε το χρόνο του για να μην απειληθεί και να κατακτήσει την pole position. Ο Hamilton βελτιώθηκε αλλά όχι αρκετά και έμεινε στη δεύτερη θέση, με τη Mercedes να κάνει το 1-2 στις κατατακτήριες για άλλον έναν αγώνα. Ο Bottas έκανε έναν καλό χρόνο που τον έφερε στην 3η θέση, μπροστά από τον Massa και με τους Ricciardo, Vettel, Kvyat, Button, Raikkonen και Alonso να ακολουθούν.
Όμως στο τέλος των κατατακτήριων δοκιμών, η Red Bull Racing, αποκλείστηκε. Οι αγωνοδίκες του Grand Prix στο Abu Dhabi έκριναν παράνομη την εμπρός πτέρυγα της και έτσι οι Sebastian Vettel και Daniel Ricciardo την Κυριακή θα εκκινήσουν από τις τελευταλιες θέσεις τoυ grid .

O Lewis Hamilton παίρνει το πρωτάθλημα:

  • Αν τερματίσει 1ος ή 2ος.
  • Αν τερματίσει 3ος, 4ος ή 5ος κι ο Rosberg δεν νικήσει.
  • Αν τερματίσει 6ος κι ο Rosberg δεν ανέβει στο βάθρο.
  • Αν τερματίσει 8ος κι ο Rosberg τερματίσει έξω από την 4άδα.
  • Αν τερματίσει από την 9η θέση και κάτω κι ο Rosberg τερματίσει εκτός 5άδας.

Ο Rosberg παίρνει το πρωτάθλημα:

  • Αν νικήσει κι ο Hamilton δεν τερματίσει 2ος.
  • Αν τερματίσει 2ος κι ο Hamilton τερματίσει εκτός 5άδας.
  • Αν τερματίσει 3ος κι ο Hamilton βρεθεί εκτός 6άδας.
  • Αν τερματίσει 4ος κι ο Hamilton τερματίσει εκτός 8άδας.
  • Αν τερματίσει 5ος κι ο Hamilton βρεθεί κάτω από την 9η θέση.

Η σειρά της εκκίνησης
1 Nico Rosberg Mercedes 1:40,480"
2 Lewis Hamilton Mercedes +0,386"
3 Valtteri Bottas Williams/Mercedes +0,545"
4 Felipe Massa Williams/Mercedes +0,639"
5 Daniil Kvyat Toro Rosso/Renault +1,428"
6 Jenson Button McLaren/Mercedes +1,484"
7 Kimi Raikkonen Ferrari +1,756"
8 Fernando Alonso Ferrari +2,386"
9 Kevin Magnussen McLaren/Mercedes
10 Jean-Eric Vergne Toro Rosso/Renaults

Σχετικές ειδήσεις