ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ΜΙΝΙ: Citysurfer Concept

ΜΙΝΙ: Citysurfer Concept

Το MINI παρουσιάζει τώρα μία νέα, πρωτοποριακή ιδέα που υπόσχεται αυξημένη ευελιξία στις μετακινήσεις σε πόλεις και προάστια.

Το MINI Citysurfer Concept συνδυάζει την ευελιξία ενός πατινιού με σύστημα ηλεκτροκίνησης και τη σχεδιαστική ταυτότητα της Βρετανικής premium μάρκας.

Ποικιλία εφαρμογών χάρη στη συμπαγή δομή του, τη δυνατότητα αναδίπλωσης και το χαμηλό βάρος, μόλις 18 kg. Το MINI Citysurfer Concept μπορεί να χρησιμοποιηθεί μεμονωμένα ή σε συνδυασμό με άλλα μέσα μεταφοράς. Μεταφέρεται εύκολα, πχ. στο χώρο αποσκευών του νέου 3θυρου MINI ή σε λεωφορεία και τρένα. Καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο στο δρόμο λόγω μικρού πλάτους, προσφέροντας ελευθερία και άνεση στη μετακίνηση ακόμα και σε περιοχές όπου απαγορεύεται η είσοδος αυτοκινήτων. Επομένως είναι το ιδανικό συμπληρωματικό μέσο μεταφοράς για κάλυψη αποστάσεων μεταξύ παρκινγκ αυτοκινήτων, σιδηροδρομικού σταθμού ή στάσης λεωφορείου και τελικού προορισμού.

Το σύστημα ηλεκτροκίνησης εφαρμόζεται με μπουτόν ελέγχου γκαζιού και ηλεκτροκινητήρα στην πίσω πλήμνη χωρίς γρανάζια. Τελική ταχύτητα με ηλεκτρική λειτουργία αγγίζει τα 25 χλμ. Το σύστημα ηλεκτροκίνησης του MINI Citysurfer Concept ενεργοποιείται αφού αποκτήσει ελάχιστη ταχύτητα με τη βοήθεια της μυϊκής δύναμης του αναβάτη. Το μοτέρ απενεργοποιείται μέσω μανέτας φρένου.

Η παροχή ενέργειας από μπαταρία ιόντων λιθίου μόνιμα τοποθετημένη στο πλαίσιο. Φόρτιση μέσω πρίζας αυτοκινήτου ή οικιακής πρίζας 12 volt. Φόρτιση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με ανάκτηση ενέργειας μέσω πέδησης όταν ενεργοποιείται το φρένο. Σύστημα διαχείρισης μπαταρίας με ενσωματωμένα ηλεκτρονικά ισχύος, ηλεκτρική αυτονομία: 15 - 25 km. Η χρήση του MINI Citysurfer Concept είναι εφικτή οποιαδήποτε στιγμή, ανεξάρτητα από το σύστημα ηλεκτροκίνησης χρησιμοποιώντας μυϊκή δύναμη και χωρίς αντίσταση κύλισης από το μοτέρ.

Το MINI Citysurfer Concept είναι ασφαλές, ευπροσάρμοστο και ευέλικτο, διαθέτει μεγάλους τροχούς με πνευματικά ελαστικά – κατάλληλο ακόμα και για ανώμαλο οδόστρωμα - χαμηλή σανίδα, σταθερό πλαίσιο και τιμόνι με ρυθμιζόμενο ύψος. Τρία συστήματα πέδησης που λειτουργούν ανεξάρτητα μεταξύ τους, ανάκτηση ενέργειας μέσω πέδησης με λειτουργία ηλεκτρικής γεννήτριας, υδραυλικά δισκόφρενα μπροστά και πίσω. Άριστη επιβράδυνση και ευελιξία καθώς ο αναβάτης δεν έχει περιορισμούς στη μεταβολή του κέντρου βάρους. Καλή σφαιρική άποψη και ορατότητα των άλλων χρηστών του δρόμου λόγω της όρθιας θέσης οδήγησης. Φιλοσοφία αναδίπλωσης με λειτουργία σωστής ασφάλισης όταν ξεδιπλώνεται.

Το Citysurfer Concept παρέχει προστασία από ρύπους και καιρικά φαινόμενα χάρη στα ειδικά εξαρτήματα και καλύμματα των τροχών μπροστά και πίσω, περισσότερες δυνατότητες χρήσης του MINI Citysurfer Concept τόσο σε ιδιωτικούς όσο και σε επαγγελματικούς χώρους. Πρόσθετη καθημερινή λειτουργικότητα με θήκη κινητού τηλεφώνου και δυνατότητα φόρτισης στο τιμόνι. Εφικτή η χρήση του Last Mile Navigation σε συνδυασμό με MINI Connected XL Journey Mate.

Ευπροσάρμοστος είναι ο εξοπλισμός του οχήματος στις δημόσιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κάθε αγοράς. Το MINI Citysurfer Concept μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από νεαρά άτομα που πηγαίνουν στο σχολείο ή ταξιδεύουν στον ελεύθερο χρόνο τους.

Η φιλοσοφία του οχήματος καλύπτει όλα τα είδη μετακινήσεων στην πόλη. Καθημερινά δρομολόγια για τη δουλειά και το σχολείο, περιήγηση αξιοθέατων και ψώνια, εκδρομές με τροχόσπιτο, κάμπινγκ ή διακοπές με σκάφος. Αυθόρμητη οδηγική απόλαυση MINI που προέρχεται από τη συνεργασία αναβάτη και ηλεκτροκινητήρα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων