ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Dodge Challenger

Dodge Challenger

Το Dodge Challenger υπάρχει ακόμη. Το retro δεν πέθανε. Απλά ... εκσυγχρονίστηκε .Το Dodge Challenger του 2015 χρησιμοποιεί φανερά την old-school εμφάνιση του, όμως παράλληλα εξελίσσεται.

Μπορεί να το βλέπετε μόνο στις αστυνομικές σειρές του καναλιού Fox ή να το θυμάστε από παλαιότερες αμερικάνικες ταινίες. Αν είστε φίλος των muscle cars θα θέλατε να αποκτήσετε ένα αληθινό (γιατί ήδη έχετε το 1:18) μοντέλο του 1970 στο γκαράζ σας. Ο λόγος για το Dodge Challenger.

Σας θυμίζει λίγο το μοντέλο του 1970-1971 οπτικά; Ναι. Είναι αλήθεια ακόμη και η διαιρούμενη μάσκα εμπρός ή το σχήμα στα πίσω φώτα, του Το Dodge Challenger θυμίζουν το μοντέλο της δεκαετίας του '70.

Το Ponycar της Mopar είναι τώρα στην καλύτερη ίσως πιο ισορροπημένη μορφή του και επιπλέον έχει και ένα νέο εσωτερικό. Το πιλοτήριο είναι τώρα πλήρως εκσυγχρονισμένο και εστιασμένο στον οδηγό, ενσωματώνοντας τις τελευταίες προσφορές τεχνολογίας από την Chrysler, ενώ εξακολουθεί να κλείνει το μάτι στα μοντέλα του 1970 που αποτελούν την κληρονομιά του αυτοκινήτου .

Το αξιοσημείωτο είναι ό, τι μπορείτε να... γεμίσετε το καπό του Dodge Challenger (που θυμίζει το αεροπλανοφόρο Nimitz) με τον V6 κινητήρα SXT των 5.700 κ.εκ. Hemi - powered R / T ή να το... παραγεμίσετε με τον νέο Challenger 6.400 Scat Pack ή όπως τον αποκαλούν 392 Hemi Scat Pack Shaker. Ο εξάλιτρος V8 αποδίδει 485 ίππους, που είναι 15 παραπάνω από του SRT Challenger, που κυκλοφορεί.

Τα αυτοκίνητα με τα διακριτικά Scat Pack (έτσι ονομάζονταν τα βελτιωμένα από την Dodge στη δεκαετία του '70) έχουν καλύτερη ψύξη στα φρένα, αναβαθμισμένη ανάρτηση , και τα νέες 20 - ιντσών ζάντες.

Οι οδηγοί μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε ένα μηχανικό Tremec 6τάχυτο κιβώτιο ή ένα νέο TorqueFlite 8τάχυτο αυτόματο. Το τελευταίο περιλαμβάνει και το σύστημα για την απενεργοποίηση 2 ή και 4 κυλίνδρων για βελτιωμένη οικονομία καυσίμου , ακόμη και για το monster Hemi.

Αυτό που όλοι θέλουμε είναι η νέα έκδοση Challenger SRT, με 707 ίππους και τον νέο κινητήρα Hellcat, που είναι ένας Supercharged 6.200 κ.εκ. Hemi.