ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP M. Marquez: Η επιτυχία σε κάνει να νοιώθεις άβολα

MotoGP M. Marquez: Η επιτυχία σε κάνει να νοιώθεις άβολα

Ο δυο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής των MotoGP, Marc Marquez, μίλησε στο MotoGP.com για τη δημοσιότητα και τα συναισθήματα που του άφησε η επιτυχία της προηγούμενης χρονιάς.

Ήταν και παραμένει το πρόσωπο, του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP. Το ταλέντο και οι επιδόσεις του κατάφεραν να φτάσουν στο επίπεδο του Valentino Rossi. Έγινε ο αναβάτης φαινόμενο των Grand Prix. Κατέρριψε τα ρεκόρ για τις περισσότερες pole positions και τις περισσότερες νίκες από κάθε άλλον, στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μοτοσυκλετών.

Έχοντας κερδίσει τέσσερις Παγκόσμιους Τίτλους τα τελευταία πέντε χρόνια ο 21χρονος αναβάτης της Honda έγινε ο «στόχος» των οδηγών του πρωταθλήματος .

«Θυμάμαι πως όλες οι ερωτήσεις προς τους άλλους αναβάτες ήταν κάθε φορά οι ίδιες. Τους ρωτούσαν συνεχώς τι χρειάζεται για να νικήσεις τον Marquez ή πως μπορείς να σταματήσεις τον Marquez;», είπε ο αναβάτης της εργοαστασιακής ομάδας της Honda και πρόσθεσε:
«Ένοιωθα κάπως άβολα γι' αυτό, διότι ως αναβάτης ξέρω καλά πως είναι να σε ρωτάνε για κάποιον άλλον και όχι για τον εαυτό σου. Αν γίνει για μια ή δυο φορές τότε όλα καλά, αλλά αν επαναλαμβάνονται οι ίδιες ερωτήσεις, για τον ίδιο ανταγωνιστή... ανησυχούσα ότι ακόμα και οι οδηγοί που τα πηγαίνουμε καλά, θα άρχιζαν να με μισούν».

Όσο για την πίεση μετά από τους αγώνες και τις νίκες ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2014 δήλωσε : «Ήταν κάπως περίεργα. Όσο πιο πολύ κερδίζεις, τόσο μεγαλύτερο είναι και το πλεονέκτημα που αποκτάς. Έτσι κανονικά θα έπρεπε να μειώνεται και η πίεση, διότι κάθε φορά που κερδίζεις, σημαίνει ότι την επόμενη φορά θα χρειαστεί να ρισκάρεις λιγότερο. Δεν συνέβη κάτι τέτοιο με εμένα όμως, διότι κάθε φορά που κέρδιζα είχα και περισσότερη πίεση, καθώς ένοιωθα ότι ο κόσμος περίμενε να κάνω το λάθος στον επόμενο αγώνα. Πάντα πίστευα ότι την ημέρα που δεν θα τα πήγαινα καλά, θα γίνονταν παντού πρωτοσέλιδο».

«Έτσι στο Brno, όταν ήρθα τέταρτος, ήταν τεράστια ανακούφιση για εμένα! Μπορούσα επιτέλους να πω από μέσα μου: okay, τώρα θα σταματάνε να λένε όλοι για το αν μπορώ να κερδίσω όλους τους αγώνες... θα προχωρήσουν μπροστά, τα πράγματα θ' αλλάξουν και θα μπορέσω να συγκεντρωθώ σ' εμένα».

Το 2015, ο Marc Marquez θα προσπαθήσει να γίνει ο πρώτος αναβάτης που θα κερδίσει τρεις συνεχόμενους Τίτλους στη μεγάλη κατηγορία, μετά τον Θρύλο Valentino Rossi που ήταν στην κορυφή του κόσμου από το 2001 ως και το 2005 συνεχόμενα.

Σχετικές ειδήσεις