ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

BMW: Η M3 και M4 αναδείχτηκαν Bild Sports Cars of the Year

BMW: Η M3 και M4 αναδείχτηκαν Bild Sports Cars of the Year

Λίγους μόλις μήνες μετά το λανσάρισμά τους, οι νέες BMW M3 και BMW M4 Coupé κατέκτησαν τον τίτλο «Auto Bild Sports Cars of the Year».

Η ψηφοφορία που διοργάνωσε το περιοδικό αυτοκινήτου «Auto Bild Sportscars» ανέδειξε τη BMW M3 Sedan νικήτρια στην κατηγορία «Serial Production Sedan Models», συγκεντρώνοντας το 30,21% της προτίμησης των αναγνωστών. Από την πλευρά της, η BMW M4 Coupé (16,67 %) επικράτησε στην κορυφή στην κατηγορία «Serial Production Coupé Models».

Κορυφαίες επιδόσεις, οδηγική απόλαυση και απόδοση.

Με την ψήφο τους, οι αναγνώστες του περιοδικού υπογράμμισαν με εντυπωσιακό τρόπο την εξέχουσα θέση των νέων μοντέλων Μ. Οι BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupé (κατανάλωση μικτού κύκλου: 8,8 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 204 g/km) αποτελούν σημείο αναφοράς στην κατηγορία σπορ οχημάτων υψηλών επιδόσεων σε ότι αφορά τη συνολική φιλοσοφία, ακρίβεια και ευελιξία. Ισχύ παρέχει ένας νέος εν σειρά 6-κύλινδρος κινητήρας. Έχοντας Τεχνολογία M TwinPower Turbo και υψηλόστροφη φιλοσοφία, η κινητήρια μονάδα αποδίδει μέγιστη ισχύ 431ίππων. Η μέγιστη ροπή των 550 Nm είναι διαθέσιμη σε μία ευρεία κλίμακα στροφών και ξεπερνά την αντίστοιχη τιμή της προκατόχου της BMW M3 κατά 40% περίπου. Το βάρος μειώθηκε κατά 80 κιλά χάρη στην εφαρμογή μιας φιλοσοφίας ελαφριάς δομής. Αυτή έχει εξαιρετικά οφέλη στη δυναμική συμπεριφορά και την οικονομία. Σαν αποτέλεσμα, η BMW M4 Coupé έχει βάρος 1.497 κιλά (χωρίς φορτία).

Η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων έχουν μειωθεί κατά 25%. Οι BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupé με το προαιρετικό 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επιταχύνουν από στάση στα 100 χλμ σε 4,1 δευτερόλεπτα, ενώ εντυπωσιάζουν με τις ικανότητές τους στην αγωνιστική πίστα.

Το «Auto Bild Sportscars» ανήκει στο Auto Bild Group, το μεγαλύτερο όμιλο περιοδικών αυτοκινήτου στην Ευρώπη. Οι αναγνώστες είχαν τη δυνατότητα να ψηφίσουν online στο «autobild.de» και επέλεξαν από 143 αυτοκίνητα σε 17 κατηγορίες. Ο τίτλος «Auto Bild Sports Cars of the Year» απονεμήθηκε για 13η φορά το 2014 και είναι από τα σημαντικότερα βραβεία για σπορ αυτοκίνητα στη Γερμανία. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στο «Race Night» στο πλαίσιο του 2014 Essen Motor Show.

Σχετικές ειδήσεις