ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: Το αντίο του Vettel στην Red Bull Racing

F1: Το αντίο του Vettel στην Red Bull Racing

Το τελευταίο του πέρασμα έκανε από την Red Bull Racing ο Sebastian Vettel o 27χρονος τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής αποχαιρέτησε του ανθρώπους του Milton Keynes σε συγκινητικό κλίμα.

Ο Sebastian Vettel είναι πλέον και επίσημα οδηγός της Ferrari. Μπορεί ο Γερμανός να ξεκίνησε δοκιμές το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Fiorano, όμως μέσα στο φορτωμένο του πρόγραμμα βρήκε χρόνο και επισκέφθηκε την... παλιά του ομάδα(Red Bull Racing) στο Milton Keynes για να τους αποχαιρετίσει.

Οι Christian Horner, Adrian Newey και οι υπόλοιποι της Red Bull Racing αποχαιρέτησαν τον Vettel μετά από 6 χρόνια συνεργασίας, 4 πρωταθλήματα οδηγών και 4 κατασκευαστών.

Οι Horner και Newey ανακοίνωσαν πως ο Sebastian Vettel θα πάρει ως αποχαιρετιστήριο δώρο ένα από τα αυτοκίνητα (μονοθέσιο) με το οποίο διακρίθηκε. Βέβαια ο 27χρονος δεν θα πάρει αυτό το δώρο αμέσως αφού οι μηχανικοί της Red Bull δεν θέλουν η τεχνολογία από το αυτοκίνητο να φτάσει στα χέρια των αντιπάλων τους (Ferrari).

«Δεν θέλουμε να δυναμώσουμε το Maranello,» δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας, Christian Horner μετά την παρουσίαση των αποχαιρετιστήριων δώρων στον Vettel και πρόσθεσε: «Εν τω μεταξύ, θα πρέπει να σου δώσουμε ένα μοντέλο σε κλίμακα». Εκτός από το μονοθέσιο οι μηχανικοί του Milton Kanes έδωσαν στον στον Vettel, ένα φλιτζάνι για εσπρέσο, γυαλιά ηλίου και ένα... εφαρμοστό κόκκινο μαγιό Speedo.

Η ατμόσφαιρα ήταν συναισθηματικά φορτισμένη, με τον Γερμανό να δηλώνει: «Το κάνετε πιο δύσκολο. Τα τελευταία 6 χρόνια ήταν απίθανα. Πετύχαμε σπουδαία πράγματα με πάθος και προσήλωση. Θα είστε πάντα στην καρδιά μου. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους. Είχαμε το καλύτερο μονοθέσιο διότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Το ευχαριστώ δεν μπορεί να περιγράψει τι αισθάνομαι.

Σχετικές ειδήσεις