ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Opel: Διάκριση για το Σύστημα Προειδοποίησης Πλαϊνού Τυφλού

Opel: Διάκριση για το Σύστημα Προειδοποίησης Πλαϊνού Τυφλού

Βραβείο για το καινοτόμο Σύστημα Side Blind Spot Alert (SBSA) της Opel. Η αλλαγή λωρίδας αιτία για το 10% των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων στην Ευρώπη. Το Side Blind Spot Alert θα διατίθεται σε 6 μοντέλα Opel, από το ADAM μέχρι το Zafira.

Ένα σημαντικό βραβείο για ένα χαρακτηριστικό που σώζει ζωές – Το Euro NCAP Advanced Reward που βραβεύει τεχνολογίες προηγμένης ασφάλειας απονέμεται στην Opel.

Υποψήφιοι για το βραβείο είναι κατασκευαστές αυτοκινήτων που προσφέρουν νέες τεχνολογίες, οι οποίες - επιστημονικά αποδεδειγμένα - παρέχουν πλεονεκτήματα ασφάλειας για τους καταναλωτές και την κοινωνία. Οι μηχανικοί της Opel εξέλιξαν το Σύστημα Προειδοποίησης Πλαϊνού Τυφλού Σημείου (Side Blind Spot Alert) με σκοπό να προειδοποιεί τους οδηγούς για 'κρυμμένους' κινδύνους. Στις αλλαγές λωρίδων κυκλοφορίας, στις προσπεράσεις ή ακόμα και σε μία στροφή, οι άλλες χρήστες των δρόμων μπορεί να εξαφανίζονται στο τυφλό σημείο. Είναι μία αιτία πρόκλησης ατυχήματος παλιά όσο και η οδήγηση. Στην Ευρώπη, ευθύνεται για το 10% όλων των σοβαρών ατυχημάτων και το 5% των θανάτων από τροχαίο ατύχημα.

«Η διάκριση Euro NCAP είναι μία επιβεβαίωση της στρατηγικής μας να βελτιστοποιήσουμε την ασφάλεια των αυτοκινήτων μας βάσει πραγματικών συνθηκών κυκλοφορίας και σεναρίων σύγκρουσης. Εσωτερικές μελέτες αποκαλύπτουν πόσο αυξάνει το Σύστημα Προειδοποίησης Πλαϊνού Τυφλού Σημείου (Side Blind Spot Alert) τη συνολική ασφάλεια. Μία υψηλή διείσδυση του συστήματος στην Ευρωπαϊκή αγορά θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση όλων των ατυχημάτων με μικρούς ή σοβαρούς τραυματισμούς σε ποσοστό 1% περίπου» δήλωσε ο Günther Schmall, Διευθυντής Ενσωμάτωσης Συστημάτων Ασφάλειας στο Αυτοκίνητο.

Το ηλεκτρονικό μάτι του SBSA ήδη προστατεύει τα ADAM, Corsa, Astra, Cascada και Zafira Tourer ανιχνεύοντας την κυκλοφορία στο πλάι του αυτοκινήτου μέσω τεσσάρων αισθητήρων υπερήχων. Τεχνολογία ραντάρ χρησιμοποιείται στο Insignia. Αυτή σαρώνει μεγάλες περιοχές γύρω από το όχημα. Εάν οι 'ηλεκτρονικοί φύλακες' εντοπίσουν ένα αντικείμενο σε τροχιά σύγκρουσης, μία πορτοκαλί οπτική προειδοποίηση εμφανίζεται στο σχετικό εξωτερικό καθρέπτη. Η ένταση φωτισμού των λυχνιών LED είναι υψηλή και η προειδοποίηση είναι ευδιάκριτη ακόμα και στον ήλιο. Το Σύστημα Προειδοποίησης Πλαϊνού Τυφλού Σημείου (Side Blind Spot Alert) λειτουργεί με ταχύτητες από 10 km/h έως 140 km/h και διατίθεται προαιρετικά με όλα τα προαναφερθέντα μοντέλα. Μεταξύ αυτών και το νέο Opel Corsa.

Σε πρόσφατη έρευνα, οι ιδιοκτήτες του Opel Insignia δήλωσαν ικανοποιημένοι με το Σύστημα Προειδοποίησης Πλαϊνού Τυφλού Σημείου (Side Blind Spot Alert) με το 97,2% από αυτούς να μην έχει απενεργοποιήσει ποτέ το σύστημα, το 87% να δηλώνει απόλυτα πεπεισμένο για τη λειτουργικότητά του και το 82% να διαβεβαιώνει ότι θα παράγγελνε και πάλι τους 'ηλεκτρονικούς φύλακες' αγοράζοντας ένα νέο αυτοκίνητο.

Σχετικές ειδήσεις