ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: Αλλαγές στη superlicence

F1: Αλλαγές στη superlicence

Η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου βάζει ελάχιστο όριο ηλικίας και απαιτεί εμπειρία σε πρωταθλήματα μονοθεσίων για να εκδώσει superlicence.



Μετά τη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβούλιου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΠΣΜΑ) στη Ντόχα του Qatar οι κανονισμοί για την απόκτηση της superlicence από τους οδηγούς (της άδειας για την συμμετοχή των πιλότων στα Grand Prix της Formula 1) έγιναν πιο δύσκολοι.

Από το 2016 οι οδηγοί θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 χρονών και να έχουν εμπειρία τουλάχιστον 2 ετών σε πρωτάθλημα με μονοθέσια.
Την αλλαγή αυτή στους κανονισμούς έφερε η πρόσληψη του Max Verstappen από την Toro Rosso και η πρόωρη εισαγωγή του στα Grand Prix το 2015. Ο Ολλανδός στην πρώτη του συμμετοχή θα είναι μόλις 17 χρονών και είχε μόνο μια χρονιά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Formula 3.

Έτσι από το 2016 και μετά οι οδηγοί που θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην F1 θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 χρονών και να έχουν συμπληρώσει 300 χιλιόμετρα δοκιμών με μονοθέσιο F1 ώστε να τους επιτραπεί να αποκτήσουν την superlicence.

Σχετικές ειδήσεις