ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: Ληστεία στο εργοστάσιο της Red Bull

F1: Ληστεία στο εργοστάσιο της Red Bull

Συμμορία δέκα ατόμων εισέβαλε στo εργοστάσιο της Red Bull, κλέβοντας πάνω από 60 τρόπαια της ομάδας.

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι εργαζόμενοι της Red Bull Racing, το πρωί, του Σαββάτου (6/12) όταν πήγαν για την πρώτη βάρδια στο εργοστάσιο του Milton Kanes. Η είσοδος γυαλί είχε καταστραφεί εντελώς, σαν να την είχε χτυπήσειο βόμβα και έλειπε το σύνολο των επάθλων από την τροπαιοθήκη .

Η κλοπή ήταν τόσο τολμηρή όσο και θεαματική όπως καταγράφηκε στις κάμερες παρακολούθησης: Μια ντουζίνα κουκουλοφόρων εισέβαλαν στο εργοστάσιο με δύο αυτοκίνητα, σπάζοντας την γυάλινη είσοδο της Red Bull. Με ταχύτητα έκλεψαν 64 ασημένια τρόπαια και στη συνέχεια, εξαφανίστηκαν.

«Προφανώς, είμαστε απογοητευμένοι από αυτό που συνέβη. Αυτό έχει δημιουργήσει σημαντικές ζημίες, ακόμη και ηθικά, επειδή αυτά τα τρόπαια αντιπροσωπεύουν τις μεγάλες προσπάθειες της ομάδας αυτής σε δέκα χρόνια σκληρής δουλειάς» είπε ο C. Horner και πρόσθεσε: «Πέρα από τη βίαιη φύση αυτής της επιδρομής, είμαστε προβληματισμένοι γιατί ο καθένας θα μπορεί να πάρει αυτά τα τρόπαια. Η τιμή για την ομάδα είναι πολύ υψηλό, αλλά η πραγματική αξία τους είναι χαμηλή, επειδή πολλά από αυτά ήταν αντίγραφα»,παραδέχτηκε ο Chris Horner.

Ο Helmut Marko, μιλώντας στο site της Sport Bild, παραδέχθηκε: «Είναι ευτύχημα ήταν ότι κανένας από τους υπαλλήλους μας δεν ήταν εκεί για να πάθει κακό. Ένας φρουρός ασφαλείας ήταν στην άλλη πλευρά του κτιρίου, όταν όλα αυτά συνέβησαν. Υποψιαζόμαστε ότι η σπείρα θα λιώσει τα τρόπαια μας τώρα, καθώς η τιμή του αργύρου είναι πραγματικά πολύ υψηλή. Μόνο έτσι θα το εκμεταλλευτούν, δεν έχουν άλλο τρόπο να τα πουλήσουν είναι πολύ προφανές ».

Στην αναφορά της Αστυνομίας του Thames Valley σημειώνεται ότι: «Η αστυνομία κλήθηκε στις 01.30πμ σήμερα (6/12) για το εργοστάσιο της Red Bull Racing, όπου μια ομάδα ανδρών χρησιμοποίησε ένα αυτοκίνητο για να σπάσει την κύρια είσοδο και να αποκτήσει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις. Έκλεψαν περισσότερα από εξήντα τρόπαια που ανήκουν στην ομάδα. Το προσωπικό που ήταν στη βάρδια κατά το χρόνο της κλοπής δεν είχε επαφή με τους ληστές. Στην κλοπή εμπλέκονται δύο αυτοκίνητα: ένα ασημένιο 4 × 4 που χρησιμοποιήθηκε για να σπάσει την είσοδο, το άλλο είναι ένα σκουρόχρωμο (μαύρο ή μπλε) station wagon της Mercedes. Και τα δύο έχουν ξένες πινακίδες».

Τώρα μόνο οι φωτογραφίες του S.Vettel (από την τελευταία του επίσκεψη στις 2 Δεκεμβρίου) υπάρχουν για φαίνεται πως ήταν η πολύτιμη συλλογή.

Σχετικές ειδήσεις