ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Quadro: Το τετράτροχο scooter

Quadro: Το τετράτροχο scooter

Tο πολυαναμενόμενο, καινοτόμο scooter με τέσσερις τροχούς της Quadro βγαίνει στην παραγωγή.

Το πρώτο 4τροχο scooter στον κόσμο είναι γεγονός και ονομάζεται Quadro4, φτάνοντας τα επίπεδα ασφάλειας στις στροφές και την επιβράδυνση σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Στην έκθεση σαλόνι μοτοσυκλέτας της EICMA στην Ιταλία, το κοινό είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το Quadro4 να επιδεικνύει στην πράξη αδιανόητες για δίτροχα κλίσεις σε απότομες και δύσκολες στροφές.

Το σύστημα ανάρτησης-διεύθυνσης μπροστά και πίσω του Quadro4 ονομάζεται HTS (Hydraulic Tilting System) και πρόκειται για ένα ελαιο-πνευματικό σύστημα, μέσω του οποίου γέρνουν οι τροχοί προσφέροντας επιπλέον πρόσφυση στα λάστιχα.

Οι τέσσερεις τροχοί του Quadro4 και το HTS προσφέρουν ασφάλεια σε περιπτώσεις που η επιφάνεια των δρόμων δεν προσφέρει ιδανική τριβή. Όσον αφορά την επιβράδυνση διαθέτει τέσσερα δισκόφρενα των 240 χιλιοστών, ένας για κάθε τροχό.

Ο κινητήρας είναι ένας μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος, τετράχρονος 346 κ.εκ. με ιπποδύναμη 30 ίππων, που μεταφέρεται με αυτόματο διαφορικό και δυο ιμάντες.

Το πλάτος του παραμένει σε λογικά επίπεδα, όντας λίγο πλατύτερο από ένα mega σκούτερ, κάτι που το κάνει να είναι εύχρηστο και πρακτικό μέσα στην κίνηση της πόλης.

Παράλληλα με το Quadro4 η εταιρεία διαθέτει στη γκάμα της και το νέο 3τροχο σκούτερ, το Quadro S με τον ίδιο κινητήρα των 346 κ.εκ. και ιπποδύναμη 27 ίππων.

Το Quadro4 θα βρίσκεται στην Ελληνική αγορά την Άνοιξη του 2015

Σχετικές ειδήσεις