ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Honda: Το Jazz Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Γυναίκας 2014

Honda: Το Jazz Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Γυναίκας 2014

Το Jazz είναι ο μεγάλος νικητής στην Κατηγορία Budget (Προσιτό) στο θεσμό Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Γυναίκας για τη Χρονιά 2014.

Το πάντα δημοφιλές super-mini Honda Jazz θριάμβευσε στα φετινά βραβεία γυναικών συντακτών του ειδικού τύπου για το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς, ξεπερνώντας το Kia Soul και διεκδικώντας τη νίκη στην κατηγορία Budget Car (Προσιτό Αυτοκίνητο).

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από εξέχουσες εκπρο- σώπους του γυναικείου φύλου στο ρεπορτάζ του αυτοκινήτου από 15 χώρες, εννέα από τις οποίες έχουν βάση στην Ευρώπη.

Τα βραβεία απονέμονται με βάση δέκα διαφορετικά κριτήρια όπως σχεδίαση και λειτουργικότητα, στυλ και γοητεία, άνεση, αποθηκευτικοί χώροι, και οδηγική ποιότητα. Επιπλέον, ειδικά γι' αυτά τα βραβεία, η κριτική επιτροπή λαμβάνει υπόψη της και άλλους παράγοντες, όπως: πρώτη εντύπωση, απήχηση και σχέση αξίας / τιμής (value for money), που θεωρούνται σημαντικοί για αγοραστές αυτοκινήτου γένους θηλυκού.

Διανύοντας ήδη την πέμπτη χρονιά του, ο θεσμός βραβείων που διοργανώνεται από το περιοδικό Women's World της Νέας Ζηλανδίας, αναγνωρίζει τα καλύτερα αυτοκίνητα σε έξι κατηγορίες και συγκεκριμένα το καλύτερο οικογενειακό, σπορ, πολυτελές, SUV, «πράσινο» και προσιτό αυτοκίνητο (family car, sports car, luxury car, SUV, green car & budget car).

Η Sandy Myhre, CEO και ιδρυτής του θεσμού Women's World Car of the Year σχολιάζει: «Η Honda μπορεί να είναι πολύ περήφανη γι' αυτό την επιτυχία. Μία θέση μεταξύ των φιναλίστ είναι ήδη δύσκολη υπόθεση για οποιοδήποτε αυτοκίνητο, οι γυναίκες συντάκτες του ειδικού τύπου είναι πολύ απαιτητικές και μία νίκη κατηγορίας θεωρείται σημαντική διάκριση.»

Το βραβευμένο «προσιτό αυτοκίνητο» διατίθεται αυτή τη στιγμή με δύο οικονομικούς βενζινοκινητήρες 1.2 και 1.4 i-VTEC ή με την υπεραποδοτική υβριδική τεχνολογία ΙΜΑ της Honda, ενώ του χρόνου το καλοκαίρι αναμένεται η άφιξη ενός νέου μοντέλου Jazz.

Μέλος της οικογένειας των μικρών αυτοκινήτων της Honda, η τρίτη γενιά του Ευρωπαϊκού Jazz θα βασίζεται στην παγκόσμια compact πλατφόρμα της εταιρίας, διατηρώντας την διάταξη του ρεζερβουάρ καυσίμου στο κέντρο, γνωστή από το τρέχον μοντέλο, το Civic και το HR-V που ανακοινώθηκε πρόσφατα. Σε συνδυασμό με το ευέλικτο σύστημα Magic Seats της Honda, αυτή η διάταξη αξιοποιεί άριστα το κάθε εκατοστό, προσφέροντας στον πελάτη γνήσια ευελιξία, πρακτικότητα εσωτερικού και αποθηκευτικούς χώρους. Επιπλέον, το νέο Ευρωπαϊκό μοντέλο θα προσφέρει βελτιωμένη οικονομία καυσίμου και υψηλότερες επιδόσεις χάρη στη νέα γενιά κινητήρα Earth Dreams Technology.

Σχετικές ειδήσεις