ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP: Μετακομίζει ο Marquez

MotoGP: Μετακομίζει ο Marquez

Σύμφωνα με το Motocycle News o Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2014 Marc Marquez, ετοιμάζεται να μετακομίσει στην Ανδόρα, για να γλυτώσει τη φορολογία εισοδήματος.

Το δημοσίευμα του Βρετανικού site προκάλεσε αναστάτωση στα μέσα ενημέρωσης της Ισπανίας, τα οποία κατέκριναν την κίνηση του. Μάλιστα έφεραν ως παράδειγμα τον Valentino Rossi ο οποίος επέστρεψε στην Ιταλία, πλήρωσε του φόρους του και διαμένει στη γενέτειρα του.

Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, ο Marquez - ο οποίος φημολογείται ότι βάσει της νέας του συμφωνίας με το HRC, θα γίνεται πλουσιότερος κατά 10 εκατ. ευρώ τη σεζόν - θα φορολογούνταν με 49% στην Ισπανία, την ώρα που στην Ανδόρα θα χάσει μόλις 30.000 ευρώ ανά σεζόν, συν την εφάπαξ καταβολή 50.000 ευρώ.

Μετά από μερικά χρόνια, η φορολογία του Marc Marquez θα φτάσει στο 10% του εισοδήματός του, ενώ για να θεωρηθεί κάτοικος Ανδόρας θα πρέπει να παραμείνει εκεί για μόλις 183 ημέρες.

Από το χώρο των MotoGP τα αδέρφια Pol και Aleix Espargaro είναι ήδη κάτοικοι Ανδόρας, ενώ οι Dani Pedrosa και Jorge Lorenzo έχουν επιλέξει την Ελβετία.

Σχετικές ειδήσεις