ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Opel: Το Corsa κερδίζει το βραβείο AUTOBEST 2015

Opel: Το Corsa κερδίζει το βραβείο AUTOBEST 2015

Το πρώτο αυτοκίνητο στην ιστορία του AUTOBEST που κερδίζει για συνεχόμενες γενιές.

Το νέο Corsa μόλις τρεις μήνες αφότου λανσαρίστηκε, έχει δώσει στην η Opel πάνω από 55.000 παραγγελίες για την πέμπτη γενιά του μικρού μοντέλου της. Τώρα, το bestseller βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο της Ευρωπαϊκής δημοσιότητας με την κατάκτηση του βραβείου AUTOBEST 2015.

Στο τελικό που έγινε στη Βελιγράδι (Σερβία), το νέο Corsa επικράτησε με συνολικά 994 βαθμούς αντιμετωπίζοντας τον ανταγωνισμό των επίσης νέων μοντέλων Hyundai i20 (906 βαθμοί), Skoda Fabia (871 βαθμοί) και Citroën C4 Cactus (830 βαθμοί) και έγινε το πρώτο αυτοκίνητο στην ιστορία του AUTOBEST που κερδίζει την διάκριση για συνεχόμενες γενιές.

Η κριτική επιτροπή του AUTOBEST αποτελείται από συντάκτες αυτοκινήτου από 15 χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Το βραβείο είναι δημοφιλές και χαίρει υψηλής εκτίμησης σε αυτή την αγορά συνολικού πληθυσμού περίπου 300 εκατομμυρίων κατοίκων.

Μόνον αυτοκίνητα με ανταγωνιστική σχέση τιμής-επιδόσεων μπορούν να κερδίσουν αυτό τον τίτλο, επειδή εκτός από τα καθαρά αυτοκινητιστικά χαρακτηριστικά, η επιτροπή εξετάζει διεξοδικά το κόστος συντήρησης, τη διανομή ανταλλακτικών και τη γκάμα υπηρεσιών του Δικτύου Διανομέων.

Στο τέλος, το βραβείο απονέμεται στο αυτοκίνητο που αντιπροσωπεύει την πιο συμφέρουσα αγορά για έναν τυπικό, μέσο πελάτη – και το Opel Corsa αναδείχτηκε νικητής.

Το Corsa είναι από τα σημαντικότερα μοντέλα της Opel με αναλογία περίπου ένα τέταρτο επί των πωλήσεων της πλούσιας σε παράδοση μάρκας. Στα 32 χρόνια από τότε που η πρώτη γενιά Corsa λανσαρίστηκε, έχουν πουληθεί πάνω από 12,4 εκατομμύρια αντίτυπα του μικρού αυτοκινήτου. Μόνο η τέταρτη γενιά, το Corsa D, πούλησε περίπου τρία εκατομμύρια οχήματα μεταξύ 2006 και 2014 και κέρδισε το βραβείο AUTOBEST το 2007. Το νέο Corsa είναι επίσης ακρογωνιαίος λίθος της συνεχιζόμενες προϊοντικής επέλασης της Opel: μέχρι το 2018, η μάρκα θα λανσάρει 27 νέα αυτοκίνητα και 17 νέους κινητήρες.

Σχετικές ειδήσεις