ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Honda: Ξεκινά το Δίκτυο Σταθμών Ανεφοδιασμού Υδρογόνου

Honda: Ξεκινά το Δίκτυο Σταθμών Ανεφοδιασμού Υδρογόνου

H Honda στηρίζει την ανάπτυξη Δικτύου Σταθμών Ανεφοδιασμού Υδρογόνου και παρέχει οικονομική βοήθεια στην εταιρεία FirstElement Fuel.

Η Ιαπωνική εταιρία παρέχει οικονομική βοήθεια ύψους $13,800,000 προκειμένου να υποστηρίξει την ανάπτυξη δικτύου σταθμών ανεφοδιασμού με υδρογόνο. Η χρηματοδότηση θα επιτρέψει στην εταιρεία FirstElement Fuel να προσθέσει τουλάχιστον 12 νέους τέτοιους σταθμούς στο δίκτυο της.

Η Honda πιστή στη δέσμευση της για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αποφάσισε να παρέχει οικονομική βοήθεια ύψους $13,800.000 στην εταιρεία FirstElement Fuel προκειμένου να συμμετέχει στη επέκταση του δικτύου των σταθμών ανεφοδιασμού με υδρογόνο στην Καλιφόρνια.

Η οικονομική βοήθεια της Honda θα δώσει τη δυνατότητα στην FirstElement Fuel να δημιουργήσει τουλάχιστον 12 νέους σταθμούς. Ο αντιπρόεδρος του τμήματος Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης της Honda Steven Center δήλωσε: «Η FirstElement Fuel έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει ένα σημαντικό μέρος της συνολικής προσπάθειας που απαιτείται για την προώθηση της υδρογονοκίνησης. Με αυτή τη συνεργασία η FirstElement Fuel θα δώσει τη δυνατότητα στους πελάτες μας να ανεφοδιάζουν τα αυτοκίνητα τους με υδρογόνο, ένα καύσιμο φιλικό προς το περιβάλλον και τον καταναλωτή.»

Η FirstElement έχει ήδη λάβει επιχορηγήσεις συνολικού ύψους σχεδόν $ 27.000.000 από την Επιτροπή Ενέργειας της Καλιφόρνια νωρίτερα μέσα στο χρόνο για τη δημιουργία 19 σταθμών, μία επένδυση που εντάσεται σε ένα μακροχρόνιο πλάνο ανάπτυξης σταθμών υδρογόνου συνολικής αξίας $200,000,000 για τα επόμενα χρόνια. Η χρηματοδότηση της Honda προβλέπεται ότι θα βοηθήσει την FirstElement Fuel να επεκτέινει το δίκτυο των σταθμών της σε ποσοστό 50 τοις εκατό, νούμερο που μεταφράζεται σε 31 σταθμούς.

Η εταιρεία FirstElement Fuel έχει ήδη ξεκινήσει στην ανάπτυξη του δικτύου με τη δημιουργία σταθμών καντά στους σταθμούς του metro καθώς επίσης και σε άλλα κομβικά σημεία της περιοχής. Στόχος της εταιρείας είναι μέσω του δικτύου των σταθμών ανεφοδιασμού που θα δημιουργήσει, οι οδηγοί αυτοκινήτων με κυψέλες καυσίμου να είναι σε θέση να ταξιδεύουν απρόσκοπτα σε όλη την πολιτεία, όπως ακριβώς είναι σε θέση και με ένα συμβατικό βενζινοκίνητο όχημα σήμερα.

Η Honda για σχεδόν δύο δεκαετίες είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της βιομηχανίας, στην ανάπτυξη και εξάπλωση της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου με εκτεταμένες δοκιμές σε πραγματικές συνθηκες, με την παροχή των πρώτων αυτοκινήτων στην κυβέρνηση των Η.Π.Α. αλλά και με πρόγραμμα μακροχρόνιας μίσθωσης (leasing) σε πελάτες λιανικής στις Η.Π.Α. Επίσης είναι πρωταγωνιστής με σημαντικές τεχνολογική πρόοδο στη λειτουργία των αυτοκινήτων με κυψέλες καυσίμου τόσο σε υψηλές θερμοκρασίες όσο και σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν. Ταυτόχρονα η εταιρεία υπερκαλύπτει όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας από την πρώτη κιόλας στιγμή που παρουσίασε την πρώτη γενιά του FCX, το 2002.

Η παρουσίαση του FCX Clarity, τον Ιούλιο του 2008 έθεσε νέα πρώτυπα στους τομείς του σχεδιασμού, εκμετάλευσης εσωτερικών χώρων, γραμμής παραγωγής καθώς επίσης μέγεθος και αποδοτικότητας της συστοιχίας κυψελών καυσίμου με αποτέλεσμα να κερδίσει το 2009 τον τίτλο του «Παγοσμίου Πράσινου Αυτοκινήτου της Χρονιάς».

Πριν από λίγες ημέρες η εταιρεία παρουσίασε στην Ιαπωνία τη νέα γενιά του Honda FCV Concept δείχνοντας το δρόμο για το μέλλον των οχημάτων με κυψέλες καυσίμου. Το νέο FCV θα ξεκινήσει να διατίθεται αρχικά στην Ιαπωνία το Μάρτιο 2016, ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσει να πωλέιται στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη. Η αυτονομία του αναμένεται να ξεπερνά τα 700 χιλιόμτρα, ενώ μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στον τρόπο σχεδιασμού του συστήματος κυψελών καυσίμου, προκειμένου να βελτιστοποιηθεί ο χώρος της καμπίνας των επιβατών και να δίνεται η δυνατότητα παραγωγής πολλαπλών τύπων οχημάτων κυψελών καυσίμου στο μέλλον.

Σχετικές ειδήσεις