ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: Οι οδηγίες της Mercedes μετά το Spa

F1: Οι οδηγίες της Mercedes μετά το Spa

Αν νομίζεται πς οι δύο οδηγοί της Mercedes AMG GP (N. Rosberg και L.Hamilton) πάλεψαν στα ίσια για τον τίτλο κάνετε λάθος.

Τελικά για την έκβαση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της F1 φαίνεται πως και η ομάδα της Mercedes έβαλε το χέρι της ή καλύτερα έδωσε τις συμβουλές της. Οι N. Rosberg και L.Hamilton σύμφωνα με την αποκάλυψη του T.Wolff έλαβαν ειδοποίηση ότι αν ξανασυμβεί περιστατικό παρόμοιο με αυτό που έγινε στο Grand Prix του SPA ο ένας από τους δύο θα έβγαινε εκτός ομάδας.

Το Βελγικό Grand Prix στο Spa το 2014 ήταν ίσως το σημαντικότερο 3ήμερο στη μάχη των Lewis Hamilton και Nico Rosberg. Εκεί ο Γερμανός χτύπησε τον Βρετανό από πίσω κι ο πρωταθλητής λίγο αργότερα εγκατέλειψε.

Ο Hamilton μιλώντας για το Spa έχει δηλώσει ότι εκείνο το 3ήμερο ήταν που γύρισε ο τροχός και άλλαξε η πορεία του πρωταθλήματος. Τώρα ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes, Toto Wolff, αποκάλυψε ότι αμέσως μετά τον αγώνα απαγόρευσαν στους οδηγούς να μιλούν μεταξύ τους αλλά και με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Οι άνθρωποι της ομάδας ήταν πολύ εκνευρισμένοι με τη συμπεριφορά των οδηγών τους και αμέσως, τους επανέφεραν την τάξη. Μετά από μια πολύ έντονη συνάντηση 2 ωρών η Mercedes έβαλε στη θέση τους, τους δύο οδηγούς καθώς η μάχη τους είχε ξεπεράσει τα όρια. Ο Wolff αποκάλυψε πως στη συνάντηση έκαναν σαφές ότι αν επαναληφθεί κάτι τέτοιο στο μέλλον τότε ένας από τους δύο θα έφευγε από την ομάδα.

«Έχουμε μια πολύ ισχυρή ομάδα και κανένας οδηγός δεν πρόκειται να παρεμποδίσει το συμφέρον της. Οι δυνάμεις εξουσίας είχαν μετατοπιστεί λίγο κι αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει σε μια ομάδα» δήλωσε ο Γερμανός και πρόσθεσε:

«Όταν επιστρέψαμε στη βάση μας οι οδηγοί μας το συνειδητοποίησαν. Τους είπαμε ότι δεν μπορεί να συμβεί ξανά κάτι τέτοιο διότι είχαμε αναβαθμίσεις στα μονοθέσια που προορίζονταν για τη Monza και τη Σιγκαπούρη. Ο κόσμος της ομάδας δούλεψαν πολύ σκληρά κι εκείνοι κατέστρεψαν τη δουλειά αυτή στον δεύτερο γύρο. Τους είπαμε πως αυτό δεν πρέπει να ξαναγίνει. Αν γινόταν ξανά δεν γνωρίζαμε αν μπορούσαμε να τους εμπιστευτούμε ξανά».

Τελικά ήταν καλό που προστάτευσαν την δουλειά της ομάδας ή έπρεπε να αφήσουν τους οδηγούς να πάνε την "κόντρα" τους στα άκρα;

Αυτή ήταν η μοναδική αποκάλυψη του Toto Wolf ή αργότερα θα μας εξομολογηθεί πως αποφάσησαν σε κάποια σύσκεψη τον πρωταθλητή ανάλογα με την εθνικότητά του ή τις πωλήσεις;

Ελπίζουμε πως όχι

Σχετικές ειδήσεις