ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Opel: Νέο Corsa Απόλαυση στην οδήγηση και το Χειμώνα

Opel: Νέο Corsa Απόλαυση στην οδήγηση και το Χειμώνα

Χειμώνας: μέρες μικραίνουν και οι θερμοκρασίες πέφτουν. Οι οδηγοί συχνά καλούνται να αντιμετωπίσουν απρόβλεπτες καιρικές και οδικές συνθήκες που υπονομεύουν τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας.

Τα οχήματα Opel εφοδιάζονται με πολυάριθμα χαρακτηριστικά που τα βοηθούν να ανταπεξέρχονται στις δυσκολίες της χειμερινής οδήγησης. Ακόμα και μικρότερα μοντέλα όπως το Opel Corsa προσφέρουν έξυπνες λύσεις. Το θερμαινόμενο παρμπρίζ ThermaTec, οι θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες, ο αυτόματος αντιθαμβωτικός εσωτερικός καθρέπτης και οι προβολείς bi-xenon εγγυώνται άριστη ορατότητα και διασφαλίζουν παντός καιρού οδηγική απόλαυση με το νέο Corsa.

Απεριόριστη ορατότητα και το χειμώνα

Η ορατότητα είναι ζωτικό στοιχείο της ασφάλειας. Όταν έξω κάνει κρύο και μέσα στο αυτοκίνητο υπάρχει υγρασία ή ζέστη, το παρμπρίζ συχνά θαμπώνει δυσχεραίνοντας την ορατότητα. Το προαιρετικό παρμπρίζ ThermaTec εγγυάται άριστη ορατότητα. Πιέζοντας ένα μπουτόν, η συμπύκνωση υδρατμών διαλύεται. Το θερμαινόμενο πίσω παρμπρίζ και οι θερμαινόμενοι ηλεκτρικοί εξωτερικοί καθρέπτες υπόσχονται απόλυτη ‘διαφάνεια’ στους οδηγούς. Ο αυτόματος, αντιθαμβωτικός εσωτερικός καθρέπτης είναι ένα ακόμα ατού στο σκοτάδι. Μόλις ένα όχημα που ακολουθεί εισέλθει στο πεδίο ορατότητας του οδηγού, ο καθρέπτης σκουραίνει. Οι προβολείς bi-xenon με φώτα ημέρας LED και ο φωτισμός στροφών είναι κατάλληλα για αντίξοες καιρικές συνθήκες με μειωμένη ορατότητα. Οδηγοί που φεύγουν πολύ πρωί από το σπίτι ενώ ακόμα είναι σκοτάδι και επιστρέφουν βράδυ, αναμφισβήτητα θα εκτιμήσουν τα πλεονεκτήματα της υπερσύγχρονης τεχνολογίας φωτισμού της Opel.

Οδηγείτε σε αντίξοες συνθήκες;

Πολυάριθμες τεχνολογίες πλαισίου και κίνησης αυξάνουν επίσης τα επίπεδα ασφάλειας ενώ ταυτόχρονα μειώνουν το στρες όταν οδηγείτε σε ολισθηρές συνθήκες που προκαλούνται από πεσμένα φύλλα ή παγωμένη υγρασία. Μεταξύ αυτών είναι το Ηλεκτρονικό Σύστημα Ελέγχου Ευστάθειας - Electronic Stability Program ESPPlus και το Σύστημα Ελέγχου Πρόσφυσης - Traction Control TCPlus με παρέμβαση μέσω κινητήρα και πέδησης καθώς και το ABS με Έλεγχο Ευστάθειας στις Στροφές & Υποβοήθηση Πέδησης - Cornering Stability Control & Brake Assist, που εγγυώνται βέλτιστη κατευθυντική ευστάθεια. Πρόσθετο πλεονέκτημα: Όπως ο προκάτοχός του, το νέο Corsa διατίθεται με θερμαινόμενα καθίσματα και τιμόνι. Μέσα σε ένα λεπτό, απολαμβάνετε μία ευχάριστη αίσθηση ζεστασιάς στην καμπίνα ακόμα και με παγερές εξωτερικές συνθήκες. Το προαιρετικό βοηθητικό καλοριφέρ (διατίθεται για πολλά οχήματα Opel) με τηλεχειρισμό ή χρονοδιακόπτη ζεσταίνει το εσωτερικό, παρέχοντας στον οδηγό μία αίσθηση θαλπωρής μπαίνοντας στο αυτοκίνητο.

Τα Opel ετοιμάστηκαν για το χειμώνα. Εσείς;

Ωστόσο, το νέο Corsa δεν είναι το μοναδικό Opel που προσφέρει πολυάριθμα χαρακτηριστικά ασφάλειας για οδήγηση στο σκοτάδι και σε χειμερινές συνθήκες. Προβολείς Bi-xenon σε συνδυασμό με το σύστημα φωτισμού AFL+ (Adaptive Forward Lighting) διατίθενται με πολλά ακόμα μοντέλα, όπως τα Astra, Insignia, Mokka ή Zafira Tourer. Η μεταβλητή δέσμη προβολέων xenon προσαρμόζεται αυτόματα σε αντίξοες οδικές και καιρικές συνθήκες με μεταβλητή κατανομή φωτός, παρέχοντας αυξημένη ασφάλεια για όλους τους χρήστες των δρόμων. Ένα εκτενές πακέτο που περιλαμβάνει μέχρι δέκα ευφυείς λειτουργίες φωτισμού εγγυάται ξεκούραστη οδήγηση στο σκοτάδι και σε περιορισμένη ορατότητα. Εξάλλου, μοντέλα όπως τα Mokka, Insignia και Insignia Country Tourer εφοδιάζονται με σύστημα προσαρμοζόμενης τετρακίνησης - adaptive all-wheel drive. Εάν χρειαστεί, το σύστημα αλλάζει από FWD σε AWD στη στιγμή, διασφαλίζοντας έτσι άριστη πρόσφυση.

Η Opel είναι προετοιμασμένη, το ίδιο απαιτείται και από τους οδηγούς

Η Opel κάνει το καλύτερο από την πλευρά της για να διασφαλίζει μία απολαυστική οδήγηση την κρύα εποχή του χρόνου, προσφέροντας πολυάριθμα χαρακτηριστικά ασφάλειας και άνεσης με όλα τα μοντέλα της, από το ADAM μέχρι το Corsa και το Zafira Tourer. Εν τούτοις, ο ρόλος του οδηγού παραμένει αποφασιστικός:

  • Χρησιμοποιείτε Αντιψυκτικό Παρμπρίζ: Δοχεία υγρού πλύσης παρμπρίζ, σωλήνες και μπεκ δεν παγώνουν και η ορατότητα παραμένει απεριόριστη σε περιπτώσεις που είναι πραγματικά απαραίτητο.
  • Ελέγχετε το αντιψυκτικό στο σύστημα ψύξης του κινητήρα ή ζητήστε από ένα συνεργάτη του δικτύου της Opel να κάνει τον έλεγχο. Το υγρό ψύξης πρέπει να αποδίδει και όταν κάνει κρύο και αυτό γίνεται εφόσον διατηρεί τη ρευστότητά του.
  • Χειμερινά ελαστικά: Τα χειμερινά ελαστικά παρέχουν καλύτερη πρόσφυση και μειώνουν την απόσταση φρεναρίσματος το χειμώνα. Τα θερινά ελαστικά σκληραίνουν το χειμώνα, με αποτέλεσμα να γλιστράνε στις κρύες επιφάνειες ενώ η ειδική γόμα που χρησιμοποιείται στα χειμερινά ελαστικά προσφέρει καλύτερη πρόσφυση.
  • Αλυσίδες χιονιού: Οι αλυσίδες μπορούν να χρησιμοποιούνται μόνον όταν το οδόστρωμα είναι καλυμμένο με χιόνι ή σε ορεινές διαδρομές. Πρέπει να έχετε δοκιμάσει την τοποθέτηση εκ των προτέρων. Διασφαλίστε ότι οι αλυσίδες είναι κατάλληλες για τη διάσταση των ελαστικών. Και το κυριότερο: Φροντίστε να τις έχετε στο αυτοκίνητο!
  • Προβλέπετε και αποφεύγετε απότομους ελιγμούς διεύθυνσης: Έτσι το αυτοκίνητο παραμένει στην πορεία του.
  • Αφιερώστε περισσότερο χρόνο: Συχνά, το χιόνι έρχεται απροσδόκητα. Ανεξάρτητα πόσο όμορφο είναι, πρέπει να καθαρίζετε το αυτοκίνητο από το χιόνι και τον πάγο εντελώς πριν ξεκινήσετε. Το καθάρισμα περιλαμβάνει επίσης τα πλαϊνά παράθυρα και την οροφή. Επομένως, ένα φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης δε θα σας τυφλώσει (με το χιόνι από την οροφή στο παρμπρίζ) και οι άλλοι οδηγοί θα νιώθουν ευγνώμονες αφού καμία χιονόμπαλα από το αυτοκίνητό σας δεν θα πέσει πάνω τους. Επίσης μπορεί να σας γλιτώσει και από το σχετικό πρόστιμο.