ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ΕΨΑ Golden Rally Show 2014: Εντυπωσιακή πρώτη ημέρα

ΕΨΑ Golden Rally Show 2014: Εντυπωσιακή πρώτη ημέρα

Η αγωνιστική δραστηριότητα του Έψα Golden Rally Show ξεκίνησε σήμερα, σε ένα διήμερο διαφορετικό από ότι έχουμε συνηθίσει, για τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Έχοντας ως επίκεντρο το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.), ο αγώνας-γιορτή του αγωνιστικού αυτοκινήτου ξεκίνησε σήμερα, Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014, για την πρώτη από τις δύο ημέρες του. Μετά τις Αναγνωρίσεις της διαδρομής των 6 χιλιόμετρων, τα πληρώματα ετοιμάστηκαν για το Shakedown, τη στιγμή που οι προετοιμασίες στο μεγάλο πάρκινγκ του ΟΑΚΑ, το οποίο αποτελεί το επίκεντρο των αγωνιστικών και μη, δραστηριοτήτων, ολοκληρώνονταν.

Το σημερινό αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, αποτελούνταν αρχικά από 2 χρονομετρημένα περάσματα από την Ειδική Διαδρομή, τα οποία τελικά μειώθηκαν αναπάντεχα. Οι αγωνιστικοί «πυροβολισμοί» διακόπηκαν το μεσημέρι κατά τη διάρκεια του πρώτου περάσματος, λόγω εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς υπήρχαν παράπονα από κατοίκους πέριξ του ΟΑΚΑ, για διατάραξη της κοινής ησυχίας.

Σεβόμενη αυτό το αίτημα, η Οργάνωση οδηγήθηκε σε καθυστέρηση μεγαλύτερη της μίας ώρας, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην απόφαση να ακυρωθεί πλήρως το πρώτο πέρασμα από την Ειδική Διαδρομή, ώστε τα πληρώματα να αγωνιστούν με ακριβώς ίδιες συνθήκες στην ΕΔ2, υπό το φως των αγωνιστικών προβολέων.

Οι προβολείς των αγωνιστικών αυτοκινήτων, σε συνδυασμό με την όμορφη νυχτερινή ατμόσφαιρα, έκαναν το δεύτερο πέρασμα φαντασμαγορικό, προκαλώντας το ενδιαφέρον των πολλών θεατών, που έμειναν ως αργά το απόγευμα στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ταχύτεροι στη νυχτερινή Ειδική Διαδρομή, ήταν οι Νίκος Ζάχος-Ηλίας Παναγιωτούνης (Mitsubishi Lancer EVO VI, A/8) ενώ τους ακολούθησαν οι Γιώργος Αναπολιωτάκης-Αλέκος Χαλκιαδάκης (Seat Ibiza Kit Car, A/8) και Γιώργος Καμμένος-Αντώνης Παπαρινόπουλος (Subaru Impreza, Α/8).

Αύριο, ο αγώνας περιλαμβάνει ακόμη ένα πέρασμα από την Ειδική Διαδρομή και έπειτα, τον τελικό όπου θα αγωνιστούν τα 3 ταχύτερα πληρώματα της κάθε κλάσης.

Φεύγοντας λίγο από τα καθαρά αγωνιστικά συμβάντα, η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα θα ήθελε να ευχηθεί ολόψυχα ταχεία ανάρρωση στον αθλητή Σωτήρη Κυριαζή, ο οποίος πριν την εκκίνηση του Shakedown διακομίστηκε για παθολογικούς λόγους στο νοσοκομείο.

ΕΨΑ Golden Rally Show η συνέχεια...

Εκτός όμως από το θέαμα που προσέφεραν τα αυτοκίνητα που συμμετείχαν στην κατάταξη του Golden Rally Show, εντυπωσιακό θέαμα προσέφεραν και τα αυτοκίνητα και Buggies του Rally Show, που οδηγούν 7 κορυφαίοι οδηγοί αγώνων και τα οποία θα βρεθούν και αύριο στη διαδρομή, δίνοντας το δικό τους, ξεχωριστό show!

Πέραν αυτών όμως, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται αύριο η μάχη 10 κορυφαίων οδηγών Drift, ενώ υπενθυμίζουμε πως 60 τυχεροί θα συνοδηγήσουν έπειτα από κλήρωση σε προεπιλεγμένα αγωνιστικά αυτοκίνητα στη διαδρομή του αγώνα, με τους κορυφαίους οδηγούς αγώνων Τάσο «Ιαβέρη», «Στρατισίνο», Παναγιώτη Φαμπιάτο, Δημήτρη Παπανδρέου, Σταμάτη Κατσίμη και Θωμά Παπαπάσχο.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι λόγω της καθυστέρησης του αγώνα σήμερα, η εκκίνηση αύριο θα γίνει μία ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 09.30, όταν τα αυτοκίνητα του Drift Show θα μπουν στη διαδρομή, οπότε καλό θα ήταν όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν από κοντά το Golden Rally Show, να διαμορφώσουν κατάλληλα το πρόγραμμά τους. Άλλωστε στο ΟΑΚΑ πέραν του αναμφισβήτητου θεάματος, αναμένονται πολλές εκπλήξεις για τους μεγάλους, αλλά και τους μικρούς φίλους των αγώνων!

Παράλληλες δραστηριότητες

Θυμίζουμε, πως το Golden Rally Show έχοντας σαν στόχο να αποτελέσει μια πραγματική γιορτή του αγωνιστικού αυτοκινήτου, φιλοξενεί ένα πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων και δρώμενων κατά το διήμερο της διεξαγωγής του. Αξίζει εδώ να αναφέρουμε τα μαθήματα οδικής συμπεριφοράς για τους μικρούς φίλους του αθλήματος. ενώ υπάρχουν διάσπαρτες γωνιές με δραστηριότητες χριστουγεννιάτικης θεματολογίας. Παράλληλα εκθεσιακά περίπτερα των χορηγών της διοργάνωσης, προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες προς τους θεατές.

Οι πρωταγωνιστές δήλωσαν:

Νίκος Ζάχος-Ηλίας Παναγιωτούνης

«Η Ειδική Διαδρομή ήταν δύσκολη για εμάς, καθώς αναγκαστήκαμε να προσπεράσουμε δύο αυτοκίνητα, κάτι που εμπεριείχε ρίσκο. Ο αγώνας είναι πολύ ωραίος, η οργάνωση καλή, μικρές ατέλειες πάντα θα υπάρχουν, αλλά η αυριανή ημέρα αναμένεται σαφώς καλύτερη. Πρόκειται για έναν αγώνα στο κέντρο της Αθήνας και αύριο αναμένεται πολύς κόσμος».

Γιώργος Αναπολιωτάκης-Αλέκος Χαλκιαδάκης

«Περάσαμε ωραία σήμερα. Αναγκαστήκαμε να προσπεράσουμε ένα αυτοκίνητο μέσα στην Ειδική Διαδρομή και χάσαμε λίγο χρόνο. Έτσι και αλλιώς αύριο δύσκολα θα πλησιάσουμε τον χρόνο του Νίκου (Ζάχου). Όμως ήρθαμε εδώ για να περάσουμε καλά και αυτό έγινε σήμερα με το παραπάνω».

GOLDEN RALLY SHOW 2014 - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

09:30-10:00 Qualification για τα Αυτοκίνητα Drift

10:00 – 13:00 Ημιτελικός για τα αυτοκίνητα Ράλλυ

13:00 – 13:30 Συνοδήγηση για τους 30 πρώτους τυχερούς της κλήρωσης

13:45 – 14:00 Διάλειμμα με Show Car

14:00 – 15:30 Τελικός για τα Αυτοκίνητα Ράλλυ

15:30 – 16:00 Συνοδήγηση για τους επόμενους 30 τυχερούς της κλήρωσης.

16:00 – 16:30 Διπλές μάχες των αυτοκινήτων Drift

16:30 Απονομή Νικητών

Τιμές εισιτηρίων:

Κυριακή 21/12/2014: 5 ευρώ

Δωρεάν είσοδος για παιδιά μέχρι 10 ετών!

Σχετικές ειδήσεις