ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

BMW: Πρόγραμμα Industry 4.0 BMW Group

BMW: Πρόγραμμα Industry 4.0 BMW Group

Το BMW Group διαθέτει ένα προηγμένο δίκτυο παραγωγής που εξελίσσεται συνεχώς.

Μερικές από τις μεθόδους οι οποίες συνοψίζονται υπό τον όρο «Industry 4.0», το θέμα δημόσιας συζήτησης σήμερα, έχουν προηγουμένως λανσαριστεί στο BMW Group ή βρίσκονται σε φάση λανσαρίσματος.

Για το BMW Group, Industry 4.0 δεν σημαίνει παραγωγή χωρίς ανθρώπινο δυναμικό και ούτε απαραίτητα αύξηση της αυτοματοποίησης. Σε αυτό το πλαίσιο, το ζητούμενο είναι η λογική εφαρμογή νέων τεχνολογιών για επαρκή υποστήριξη των εργαζομένων στη παραγωγή και το σχεδιασμό αυτής.

Πέρα από την ευφυή διαχείριση δεδομένων, η μέθοδος αυτή περιλαμβάνει επίσης προηγμένα συστήματα ανθρωπο/ρομπότ που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τον εργονομικό σχεδιασμό των διαδικασιών. Καθώς ο ψηφιακός και ο υλικός κόσμος συγκλίνουν περισσότερο μεταξύ τους, νέες ευκαιρίες αναφύονται που επιτρέπουν πιο αποδοτική ανθρώπινη συνεργασία στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής του BMW Group.

Κινητά συστήματα υποστήριξης θα βοηθούν αποτελεσματικότερα στους εργαζόμενους του τομέα παραγωγής στο μέλλον. Σε όλες αυτές τις προσπάθειες, η έμφαση δεν δίδεται στην τεχνική βιωσιμότητα αλλά στο ειδικό πλεονέκτημα των τεχνολογιών παραγωγής που φτάνει πραγματικά στον τελικό καταναλωτή.