ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Super Enduro: Πολωνία Πρώτος νικητής ο Blazusiak

Super Enduro: Πολωνία Πρώτος νικητής ο Blazusiak

Με απόλυτη επικράτηση του Πολωνού Taddy Blazusiak, ολοκληρώθηκε ο πρώτος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Super Enduro.

Επιστρέφοντας στην αγαπημένη του δίχρονη μοτοσυκλέτα, ο Πολωνός Taddy Blazusiak κατάφερε να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του εναρκτήριου αγώνα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα SuperEnduro 2014/2015.

Άσχετα εάν εκκινούσε από τις πρώτες ή τις τελευταίες θέσεις του grid, άσχετα εάν έπεφτε στην πρώτη στροφή της εκκίνησης μαζί με τον Jonny Walker, ο Πολωνός αστέρας του είδους διέλυσε το συναγωνισμό και πήρε τη νίκη και στα τρία τελικά σκέλη.

Σε μία μικρή αλλά ιδιαίτερα τεχνική διαδρομή, με μπόλικη πέτρα, νερό και κορμούς δέντρων, ο αγαπημένος του κοινού, Taddy Blazusiak, έκανε το καλύτερο ξεκίνημα σε μία χρονιά που αναμένεται καυτή. Κι ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός πως στο νέο πρωτάθλημα έχουν συγκεντρωθεί αδιαμφισβήτητα οι καλύτεροι αναβάτες του είδους από όλο τον κόσμο.

Στην δεύτερη θέση της συνολικής κατάταξης του αγώνα, αν και απόντας από την ενεργό αγωνιστική δράση το τελευταίο διάστημα, ήταν ο David Knight.
«Εάν μόνο βρισκόμουν σε λίγο καλύτερη φυσική κατάσταση, πολλά θα μπορούσαν να συμβούν», δήλωσε οDavid Knight, συμπληρώνοντας πως: «Το επόμενο διάστημα θα συνεχίσω σκληρά την προετοιμασία μου και ελπίζω να βελτιωθώ στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος».

Στην τρίτη θέση της τελικής κατάταξης, παρόλο που ταλαιπωρήθηκε από πτώσεις, ήταν ο νέος πρωταθλητής AMA Endurocross, Cody Webb, στην πρώτη του εμφάνιση με μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ, ενώ όντας ιδιαίτερα άτυχος και πέφτοντας στην πρώτη στροφή του πρώτου τελικού, ο Jonny Walker έμεινε μόλις στην τέταρτη θέση της κατάταξης.

«Ήταν η τέλεια αρχή σε αυτό το πρωτάθλημα», είπε γεμάτος χαρά ο Blazusiak από την κορυφαία θέση τουm podium. «Το να κατακτώ τρεις νίκες είναι απλά φανταστικό, ενώ για εμένα έχει μεγάλη σημασία που το κατάφερα εδώ στην Πολωνία. Έπαιρνα αρκετά ρίσκα, αλλά για κάποιο λόγο κατάφερα να διατηρήσω τον έλεγχο. Ήταν μία τέλεια βραδιά».

Το πρωτάθλημα συνεχίζεται στις 3 Ιανουαρίου στην πόλη Riesa της Γερμανίας.

Σχετικές ειδήσεις