ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: Sebastian Vettel ο πέμπτος

F1: Sebastian Vettel ο πέμπτος

Ο 27χρονος πολυπρωταθλητής είναι ο πέμπτος Γερμανός που δουλεύει για την Scuderia στο Maranello.

Όταν, στις 13 Μαρτίου του, ο Sebastian Vettel μπει στο cockpit για τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές της σεζόν του 2015, θα γίνει και επίσημα ο πέμπτος Γερμανός οδηγός της Ferrari Formula 1.

Ο προηγούμενος ήταν ο μεγάλος Michael Schumacher, ο οποίος οδήγησε 180 Grand Prix για την Scuderia, κερδίζοντας 72 από αυτά και κατακτώντας πέντε παγκόσμιους τίτλους. Ένας ακόμη Γερμανός, που είχε μια σημαντική συμβολή στην ιστορία της Ferrari ήταν ο Wolfgang Von Trips. Ο άτυχος οδηγός ήταν κοντά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1961 όταν σκοτώθηκε σε ένα φρικτό δυστύχημα στη Monza κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους 14 θεατές. Ο Von Trips είχε αγωνιστεί για τη Ferrari σε 25 Grand Prix, κερδίζοντας δύο από αυτά.

Οι δύο της λίστας έπαιξαν λιγότερο σημαντικό ρόλο και ήταν οι : Kurt Adolff και Hans Stuck, ο πρεσβύτερος . Ο Adolf έλαβε μέρος στο Γερμανικό Grand Prix του 1953 με μία 166 της ομάδας Ecurie Espadon, (εγκατέλειψε). Ο Stuck, συμμετείχε με την ίδια ομάδα στα προκριματικά του Ιταλικού Grand Prix του 1952, αλλά δεν προκρίθηκε και ως εκ τούτου δεν έκανε αγώνα.

Ο Vettel είναι ο πέμπτος οδηγός που ήρθε στο Maranello και έχει κερδίσει Παγκόσμιο Τίτλο, όπως ακριβώς ο Schumacher, ο Juan Manuel Fangio, ο Fernando Alonso και ο Alain Prost. Οι δύο πρώτοι κατάφεραν να προσθέσουν στο ενεργητικό τους τίτλους κατά τη διάρκεια της παραμονής τους με την Scuderia Ferrari.

Επιπλέον ο Vettel είναι ο 13ος οδηγός της Ferrari που έχει γεννηθεί τον Ιούλιο, όπως ο Alberto Ascari, ο Fernando Alonso, ο Patrick Tambay, ο Rene Arnoux, ο Chris Amon και ο Luigi Musso. Όσο για τον Fangio, είχε το ίδιο ζώδιο όπως ο Vettel (Καρκίνος).

Σχετικές ειδήσεις