ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Rally Dakar 2015: Η μεγάλη περιπέτεια ξεκινά

Rally Dakar 2015: Η μεγάλη περιπέτεια ξεκινά

Παραδοσιακά το Rally Dakar ανοίγει την αυλαία του μηχανοκίνητου αθλητισμού τις πρώτες ημέρες κάθε νέας χρονιάς. Για το 2015 η 37η διοργάνωση παίρνει εκκίνηση.

Το Rally Dakar του 2015 παίρνει επίσημα εκκίνηση. Άνθρωποι και μηχανές θα κινηθούν στο όριο για δύο εβδομάδες στο έδαφος της Νότιας Αμερικής μόνο που αυτή τη φορά η διαδρομή έχει αρκετές αλλαγές. Το πιο γνωστό Rally Raid ξεκινά και τερματίζει στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, αφού περάσει από τη Βολιβία και τη Χιλή. Το Rally Dakar του 2015 ξεκίνησε (ως γιορτή και διοργάνωση) στις 3 Ιανουαρίου αλλά η πρώτη Ειδική Διαδρομή παίρνει εκκίνηση την Κυριακή 4/1. Ο τερματισμός θα γίνει δύο εβδομάδες μετά στις 17 Ιανουαρίου.

Αλλαγές και ομοιότητες

Διαφορετικές είναι οι ημέρες ξεκούρασης ανά κατηγορία. Μέχρι στιγμής υπήρχε μια ημέρα ξεκούρασης για όλους στο μέσον του αγώνα. Φέτος αυτό αλλάζει. Οι συμμετέχοντες στα αυτοκίνητα και τα φορτηγά σταματούν στις 10/1 ενώ οι μοτοσυκλέτες και τα quad στις 12/1 στην πόλη Iquique στη Χιλή.

Θα υπάρξουν και φέτος κάποιες διαφορετικές Ειδικές Διαδρομές (ΕΔ) για κάθε κατηγορία. Αυτό έγινε για τα τα τηλεοπτικά συνεργεία. Ως επίσημη άποψη φαίνεται η διευκόλυνση των αγωνιζόμενων σε δύσκολα περάσματα.

Στον αγώνα του 2015 θα υπάρχουν οι μαραθώνιες διαδρομές, που είδαμε το 2014. Σε αυτές η διάρκεια είναι 2 ημέρες και όχι μία. Φυσικά με ξεκούραση κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά χωρίς υποστήριξη από την ομάδα. Τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας διαδρομής θα πρέπει να λυθούν από τους αγωνιζόμενους και μόνο.

Οι κατηγορίες


Στα αυτοκίνητα η Peugeot έρχεται να πάρει πίσω τον τίτλο της Βασίλισσας της άμμου (αυτή τη φορά στη Νότια Αμερική και όχι στην Αφρική). Τη σύνθεσή της αποτελούν ο πολυνίκης Stephane Peterhansel, ο Carlos Sainz και ο πρωταθλητής στις μοτοσυκλέτες, Cyril Despres.
Από την άλλη πλευρά είναι η ομάδα της MINI με τους : Nani Roma και Nasser Al-Attiyah.

Στις μοτοσυκλέτες η παντοδύναμη KTM με τον Marc Coma έχει στόχο άλλη μια νίκη (τη 14η). Όμως φέτος θα δεχθεί πολύ σκληρή επίθεση από την Honda η οποία έχει ξοδέψει πολύ χρόνο και χρήμα και θέλει να νικήσει. Ο Barreda Bort θα είναι η αιχμή του δόρατος για τους Ιάπωνες.

Οι θρύλοι των Quad, αδερφοί Patronelli δεν θα αγωνιστούν φέτος κι έτσι αφήνουν ανοιχτό το πεδίο στον περσινό νικητή Ignasio Casale να κατακτήσει τη δεύτερη νίκη του στο Dakar. Ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός στην δύσκολη κατηγορία των Quad.

Στα φορτηγά θα δούμε για μια ακόμα φορά μια τιτανομαχία μεταξύ των Ρωσικών Kamaz και του σπουδαίου Gerard de Rooy με Iveco.
Για το 2015 ο επικεφαλής της ομάδας, Vladimir Chagin, στέλνει τέσσερα οχήματα να υπερασπιστούν τον τίτλο. Των πληρωμάτων ηγούνται οι Andrey Karginov (νικητής 2014), Eduard Nikolaev (νικητής 2013), Ayrat Mardeev και Dmitry Sotnikov.

Η ταυτότητα του αγώνα

665 συμμετέχοντες

414 Οχήματα: 164 μοτοσυκλέτες, 48 quad, 138 αυτοκίνητα, 64 φορτηγά

53 εθνικότητες , οι 3 είναι νέες: Ινδία, Nέα Ζηλανδία και Ταϊβάν

3,9 εκατομμύρια θεατές

1.200 ώρες τηλεοπτικών μεταδόσεων σε 190 χώρες

Σχετικές ειδήσεις