ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Rally Dakar 2015 1η ημέρα: Ξεκίνημα και τιμωρία

Rally Dakar 2015 1η ημέρα: Ξεκίνημα και τιμωρία

Οι Orlando Terranova (αυτοκίνητα) Sam Sunderland (μοτοσυκλέτα) και Hans Stacey (φορτηγά) ήταν οι νικητές στην πρώτη Ειδική Διαδρομή του Ράλλυ Dakar.

Εκκίνηση για το Ράλλυ Dakar. Για τις επόμενες δύο εβδομάδες μοτοσικλέτες, quad, αυτοκίνητα και φορτηγά θα διασχίσουν τη Νότια Αμερική (και θα διανύσουν 9000 χλμ). Η αρχή έγινε με την εκκίνηση από το Μπουένος Άιρες και την πρώτη (μικρή 175 χλμ) Ειδική Διαδρομή του αγώνα.

Ο Nasser Al-Attiyah πέτυχε τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη Διαδρομή του ράλλυ Dakar αλλά μετά τον τερματισμό της έχασε την πρώτη θέση στην κατάταξη λόγω ποινής. Ο οδηγός της ομάδας Mini X-Raid έκανε παράβαση στο όριο ταχύτητας κατοικημένης περιοχής. Σύμφωνα με τους οργανωτές πιάστηκε να κινείται με 68 χλμ με όριο 50 χλμ και οι αγωνοδίκες του έδωσαν ποινή 2 λεπτών. Η ποινή αυτή έριξε τον Al-Attiyah στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης και έφερε στην κορυφή τον συναθλητή του Orlando Terranova.

Δεν ήταν όμως όλα καλά την πρώτη ημέρα για τα MINI. Ο περσινός νικητής Nani Roma έκανε ζημιά στο δικό του αυτοκίνητο, προσπαθώντας να περάσει ένα ύψωμα, χάνοντας ώρες.

Ο Robby Gordon με το Hammer ξεκίνησε δυνατά (δεύτερος) με το Hummer και τον ακολούθησε ο Giniel de Villiers (Toyota).
Η επιστροφή της Peugeot στο Dakar, μετά από 25 χρόνια, δεν ήταν τόσο εντυπωσιακή . Ο Carlos Sainz ήταν όγδοος και ο Stephane Peterhansel δέκατος.

Ο Sam Sunderland ήταν ο πρώτος στις μοτοσυκλέτες. Ο Βρετανός αναβάτης της KTM ήταν ταχύτερος. Πίσω του τερμάτισε ο Paulo Goncalves, ( Honda). Ο περσινός νικητής Marc Coma, (KTM), ήταν τρίτος ταχύτερος ενώ στην τέταρτη θέση ακολούθησε ο Joan Barreda Bort (Honda).

Στα quad ο περσινός νικητής Ignacio Casale συνέχισε την κυριαρχία του και ήταν πρώτος με διαφορά μεγαλύτερη του 1 λεπτού από τον Rafal Sonik. Τρίτος ακολούθησε ο Sergio Lafuente. Και οι τρεις αγωνίζονται με Yamaha.

Στα φορτηγά, ο Ολλανδός Hans Stacey (Iveco) είχε το προβάδισμα, μπροστά από τον συμπατριώτη του Marcel van Vliet (ΜΑΝ) και τον Alais Lopres (MAN) τρίτο.

Τη δεύτερη ημέρα του αγώνα αρχίζουν τα δύσκολα για τους συμμετέχοντες, αφού έχουν να αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη ΕΔ του φετινού Rally Dakar, που έχει μήκος 518 χιλιόμετρα στη διαδρομή από Villa Carlos Paz προς San Juan.

Σχετικές ειδήσεις