ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Skoda: Νέο Superb

Skoda: Νέο Superb

Το επόμενο Superb δεν θα έχει καμία σχέση με το παρελθόν.

Τα πρώτα σκίτσα που δημοσίευσε η Skoda, δίνουν τη νέα εικόνα του κορυφαίου μοντέλου της Τσέχικης εταιρίας. Το Superb επόμενης γενιάς θα είναι «σχεδιαστική επανάσταση. Αυτό δηλώνει η Skoda και για να το υποστηρίξει έδωσε στη δημοσιότητα τα δύο πρώτα σκίτσα που μας δίνουν την εικόνα για το πως θα είναι το επόμενο μεγάλο οικογενειακό της αυτοκίνητο.


Τα σκίτσα δείχνουν ότι το νέο Superb, έχει στοιχεία από το πρωτότυπο VisionC και θα είναι πιο δυναμικό και εντυπωσιακό σε σχέση με το παρελθόν.

Σύμφωνα με τη Skoda η σχεδίαση του νέου Superb είναι «σοφιστικέ, κομψή, δυναμική, διακριτική και ταυτόχρονα μοντέρνα». Επίσης θεωρεί ότι η συγκεκριμένη σχεδίαση φέρνει επανάσταση στην κλασική σχεδιαστική γλώσσα της εταιρίας.

Όσοι από εσάς έχετε δει τα πρωτότυπα από τις εκθέσεις αυτοκινήτου, θα παρατηρήσετε πολλά στοιχεία από το πρωτότυπο VisionC, όπως: Τη δυναμική γραμμή της οροφής και τις έντονα χαραγμένες επιφάνειες. Στο εσωτερικό συνεχίζονται οι αναφορές και τα στοιχεία από το VisionC,.

Το Superb βασίζεται στην πλατφόρμα MQB, με αυξημένο μεταξόνιο ώστε οι χώροι για τους πίσω επιβάτες να είναι ακόμα καλύτεροι, ενώ το συνολικό μήκος του αυτοκινήτου θα παραμείνει κάτω από τα 5 μέτρα.

Στους κινητήρες του νέου Superb θα συμπεριλαμβάνεται και ο ολοκαίνουριος δίλιτρος biturbo diesel κινητήρας που αποδίδει 240 ίππους. Ο συγκεκριμένος κινητήρας θα συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο είτε με αυτόματο διπλού συμπλέκτη (DSG), ενώ θα υπάρχουν και τετρακίνητες και εκδόσεις με κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς.

Το νέο Skoda Superb θα κάνει το ντεμπούτο του στην Πράγα στα μέσα Φεβρουαρίου του 2015. Η παγκόσμια πρώτη του φυσικά θα γίνει στην Έκθεση της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου. Στις αντιπροσωπείες της Skoda ανά την Ευρώπη, το νέο Superb αναμένεται να είναι προς τα μέσα του 2015.

Σχετικές ειδήσεις