ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ράλλυ Dakar 2015 4η ημέρα : Ο Sainz εγκατέλειψε, ο Al-Attiyah μένει πρώτος

Ράλλυ Dakar 2015 4η ημέρα : Ο Sainz εγκατέλειψε, ο Al-Attiyah μένει πρώτος

Η εγκατάλειψη του Carlos Sainz, η υπεροχή του Al-Attiyah (στα αυτοκίνητα) και της Kamaz (στα φορτηγά) και σκληρή μάχη Barreda-Coma στις μοτοσυκλέτες ήταν τα χαρακτηριστικά της τέταρτης ημέρας.

Η Οδύσσεια (όπως ονομάζουν το Dakar φέτος οι οργανωτές) της διοργάνωσης του 2015 συνεχίζεται στα εδάφη της Χιλής και οι αγωνιζόμενοι πέρασαν από τα δύσβατα μονοπάτια των Άνδεων αλλά και από την Έρημο Atacama.


Αυτοκίνητα

Ο Nasser Al-Attiyah έχει εμπειρία από την οδήγηση στην άμμο. Ο οδηγός από το Κατάρ τερμάτισε πρώτος στη Διαδρομή ανοίγοντας κι άλλο τη διαφορά του από τους αντιπάλους του. Μετά από μια προσεκτική ημέρα ανέβασε ρυθμό στην έρημο και είναι 8 λεπτά εμπρός από τον Giniel de Villiers (Toyota). Ο Νοτιοαφρικανός βρίσκεται στην 2η θέση της γενικής και πίσω του στην 3η θέση έχει τον Yazeed Al-Rajhi με ίδιο αυτοκίνητο. Ο χθεσινός νικητής, Orlando Terranova, αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα στα πρώτα χιλιόμετρα της Διαδρομής κι εγκατέλειψε τον αγώνα. Εκτός συνέχειας έμεινε κι ο Carlos Sainz με μηχανικό πρόβλημα στο Peugeot του. Το άλλο 3008, αυτό του Stephane Peterhansel, είχε καλύτερη τύχη καθώς κατάφερε μεν να συνεχίσει αλλά πολύ μακριά από την κορυφή. Ο Γάλλος είχε ένα κατεστραμμένο ελαστικό μετά από απότομη προσγείωση άλματος 2 μέτρων.

Μοτοσυκλέτες

Οι Barreda Bort (Honda) και Marc Coma (KTM) παλεύουν για τη νίκη . Η μάχη τους ήταν σκληρή με τον Barreda να ανεβάζει ρυθμό στα τελευταία χιλιόμετρα και να κερδίζει με 2 λεπτά διαφοράς. Στην 3η θέση της γενικής βρίσκεται ο Paulo Goncalves ο οποίος δίνει σκληρή μάχη με τον Ruben Faria. Ο Rafał Sonik (στα Quads) έκανε την κίνησή του κερδίζοντας την τέταρτη Διαδρομή.

Φορτηγά

Η Γενική κατάταξη έχει γίνει υπόθεση των Kamaz. Ο Eduard Nikolaev ήταν ο νικητής μειώνοντας την διαφορά, στα 2 λεπτά, του από τον πρωτοπόρο Ayrat Mardeev. Στην 3η θέση της γενικής βρίσκεται ο Andrey Karginov.

Η Πέμπτη ημέρα (Copiapo-Antofagasta) του Rally Dakar 2015 είναι κοινή για όλους κι έχει μήκος 458 χιλιόμετρα. Τα πρώτα χιλιόμετρα της Διαδρομής είναι ανοιχτά και οι αγωνιζόμενοι θα πιέσουν. Όμως υπάρχουν και δύσκολα σημεία με άμμο που μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα. Στα μέσα της ΕΔ θα σκαρφαλώσουν σε μεγάλο υψόμετρο, μέχρι 3.000 μέτρα, και στη συνέχεια θα κατηφορίσουν για το Antofagasta όπου και θα τερματίσουν.

Σχετικές ειδήσεις