ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ράλλυ Dakar 2015 5η ημέρα: Μένει πρώτος ο Al-Attiyah

Ράλλυ Dakar 2015 5η ημέρα: Μένει πρώτος ο Al-Attiyah

Η «μάχη» Barreda-Coma (μοτοσυκλέτες) και ο έλεγχος του συναγωνισμού από τον Al-Attiyah (στα αυτοκίνητα) χαρακτήρισαν την πέμπτη ημέρα στο ράλλυ Dakar.

Ίσως η πιο δύσκολη διαδρομή του Ράλλυ Dakar για το 2015, ήταν η απόσταση από τις πόλεις Copiapo στην Antofagasta. Αυτό φάνηκε αφού πολλοί αγωνιζόμενοι αναγκάστηκαν να οδηγούν ως αργά τη νύχτα για να βρουν τον δρόμου τους προς το σημείο ελέγχου στην Antofagasta.

Αυτοκίνητα

Η 5η ΕΔ του ράλι έκρυβε εκπλήξεις στα αυτοκίνητα καθώς τα μεγάλα ονόματα υποκλίθηκαν στον Vladimir Vasilyev (MINI). Ο Ρώσος σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην Ειδική Διαδρομή των 458 χιλιομέτρων οδηγώντας όσο πιο γρήγορα μπορούσε.

Στην κορυφή της γενικής κατάταξης παραμένει ο Nasser Al-Attiyah έχοντας προβάδισμα 10 λεπτών από τον Giniel de Villiers (Toyota). Ο Al-Attiyah ολοκλήρωσε την ημέρα με ασφάλεια χωρίς να ρισκάρει πολλά διότι γνωρίζει ότι έχει προβάδισμα και πολλές ημέρες ακόμα μπροστά του. Στην τρίτη θέση της κατάταξης βρίσκεται ο Alrajhi (Toyota) 20 λεπτά πίσω από την κορυφή.

Από τα Peugeot 3008 μόνο ο Stephane Peterhansel πίεσε λίγο παραπάνω προσπαθώντας να ανέβει στην κατάταξη. Ο Γάλλος είχε μια απροβλημάτιστη ημέρα. Βρίσκεται στην 9η θέση της γενικής 1 ώρα και 19 λεπτά πίσω από τον πρώτο.

Μοτοσυκλέτες

Ο Marc Coma ξεκίνησε την αντεπίθεση του. Ο Ισπανός νίκησε στην πέμπτη Διαδρομή του αγώνα και μείωσε την διαφορά από τον πρωτοπόρο Barreda Bort. Ο αναβάτης της KTM, προσπάθησε και πίεσε τον Barreda, οποίος δεν έκανε το λάθος. Η Honda αποδεικνύεται πολύ δυνατή (ελπίζουμε να μείνει και αξιόπιστη) έτσι ο ενθουσιασμός του νεαρού αναβάτη θα «κοντραριστεί» με την εμπειρία του πρωταθλητή. Στην τρίτη θέση της γενικής βρίσκεται ο Paulo Goncalves.

Quad

Ο Rafal Sonik ήταν για μια ακόμα φορά ταχύτερος όλων. Με τη νίκη του στην πέμπτη Διαδρομή του ράλλυ μεγάλωσε την διαφορά του από τον Ignacio Casale στα 24 λεπτά. Στην τρίτη θέση της γενικής βρίσκεται ο Sergio Lafuente.

Φορτηγά

Τα Kamaz διατηρούν την πρωτοπορία αλλά είχαμε αλλαγή στην 1η θέση. Ο νικητής του 2013, Eduard Nikolaev, κέρδισε και την πέμπτη διαδρομή και προσπέρασε τον Airat Mardeev στην γενική κατάταξη. Η διαφορά τους είναι στα 8 λεπτά. Πίσω τους ανέβηκε ο Ales Loprais (MAN) εκμεταλλευόμενος τα λάθη του Andrey Karginov.

Η έκτη ημέρα Ράλλυ Dakar έχει κατεύθυνση την Iquique με τις μοτοσυκλέτες και τα quad να έχουν 318 χιλιόμετρα Διαδρομής και τα αυτοκίνητα με τα φορτηγά 277 χιλιόμετρα. Το υψόμετρο αυτή τη φορά δεν θα ξεπεράσει τα 1000 μέτρα αλλά τα δύσβατα μονοπάτια στις πλαγιές των βουνών θα κουράσουν τους αγωνιζόμενους. Η θέα ίσως τους ξεκουράσει κάπως καθώς από εκεί ψηλά θα βλέπουν τον Ωκεανό. Στην Iquique είναι και η τελευταία στάση στη Χιλή καθώς μετά θα περάσουν στην Βολιβία και στην πρώτη μαραθώνια Ειδική Διαδρομή.

Φωτογραφίες dakar.com

Σχετικές ειδήσεις