ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ράλλυ Dakar 2015 6η ημέρα: Η μοναξιά του Al-Attiyah

Ράλλυ Dakar 2015 6η ημέρα: Η μοναξιά του Al-Attiyah

Από την έκτη ημέρα ο Nasser Al-Attiyah (MINI) φαίνεται πως ελέγχει το συναγωνισμό στα αυτοκίνητα ενώ στις μοτοσυκλέτες οι Barreda Bort και Marc Coma (ΚΤΜ) «μάχονται». Τέλος στα φορτηγά η Kamaz έχει κατοχυρώσει την πρώτη τριάδα.

Η 6η ημέρα του Rally Dakar 2015 ολοκληρώθηκε με το πέρασμα της από την Χιλή. Ως τώρα συνεχίζουν στον αγώνα 76 αυτοκίνητα, 110 μοτοσυκλέτες, 24 quad και 42 φορτηγά. Ας δούμε αναλυτικά πως διαμορφώθηκαν οι κατηγορίες, την έκτη ημέρα του αγώνα.

Αυτοκίνητα
Ο Nasser Al-Attiyah (MINI) ανέβασε ρυθμό και κέρδισε άλλη μια Διαδρομή. Ο 44χρονος οδηγός από το Κατάρ βλέπει τους μεγαλύτερους αντιπάλους του να βγαίνουν εκτός μάχης. Μοναδικός διεκδικητής της νίκης είναι ο Giniel de Villiers (Toyota) που κρατά σταθερό ρυθμό και τη διαφορά τους στα 11 λεπτά. Τρίτος είναι ο Yazeed Alrajhi (Toyota).
Για τον κύριο Dakar, Stephane Peterhansel, στόχος έγινε ο τερματισμός αφού είναι στη δέκατη θέση της γενικής κατάταξης. Αν δεν αλλάξει κάτι (μόνο με αρκετή τύχη). Ο 49χρονος μάλλον θέλει να ξεχάσει την φετινή περιπέτεια.
Μοτοσυκλέτες
Μάχες και απρόοπτα για την κατηγορία που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Οι Barreda Bort (Honda) και Marc Coma (KTM) συνεχίζουν να πιέζουν ο ένας τον άλλον. Ο αναβάτης της Honda απάντησε στην αντεπίθεση έμπειρου οδηγού της KTM και ανέκτησε τα 2 λεπτά που έχασε στην πέμπτη Διαδρομή. Ο Coma είχε πτώση στα πρώτα χιλιόμετρα της 6ης Ειδικής αλλά συνέχισε χωρίς προβλήματα. Οι δύο έχασαν τον δρόμο τους μόλις οι διαδρομές έφτασαν στα δύσβατα βουνά αλλά κατάφεραν στη συνέχεια να καλύψουν τον χρόνο που έχασαν. Η διαφορά τους είναι στα 12 λεπτά. Τρίτος στη γενική είναι ο Paulo Goncalves.
Quads
Η πρώτη θέση έχει για διεκδικητές τους Ignacio Casale και Rafal Sonik. Ο Sonik έχει προβάδισμα 16 λεπτών από τον Casale και γνωρίζει ότι πρέπει να αποφύγει τα λάθη και να παραμείνει ψύχραιμος αν θέλει να νικήσει. Στην τρίτη θέση της γενικής βρίσκεται ο Sergio Lafuente ο οποίος έχει μείνει 40 λεπτά πίσω από τους δύο.

Φορτηγά
Τις τρεις πρώτες θέσεις κρατά η ομάδα της Kamaz. Ο Eduard Nikolaev πήρε την τέταρτη νίκη σε έξι Ειδικές Διαδρομές και θέλει να επαναλάβει τη νίκη του 2013. Πίσω του (13 λεπτά) είναι ο συναθλητής του Airat Mardeev. Ο Andrey Karginov ανέβηκε τρίτος γενικής, καθώς ο Loprais (MAN) του αντιμετώπισε πρόβλημα και έπεσε 18ος και 1 ώρα πίσω.
Η έβδομη διαδρομή
Η 7η ΕΔ είναι και η πρώτη στο έδαφος της Βολιβίας. Δεν θα είναι εύκολη καθώς είναι η μαραθώνια Ειδική Διαδρομή στην οποία δεν επιτρέπετε καμία βοήθεια από τις ομάδες. Το μεγάλο υψόμετρο (3.500 μέτρα) ανεβάζει τη δυσκολία. Τα πληρώματα θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην φθορά των ελαστικών. Αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και quad ακολουθούν την ίδια Διαδρομή (321 χλμ). Τα φορτηγά θα πάρουν διαφορετικό δρόμο. Για να φτάσουν στο Uyuni θα χρειαστεί να περάσουν από αμμόλοφους και ιδιαίτερα δύσκολα αμμώδη εδάφη.

Σχετικές ειδήσεις