ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ράλλυ Dakar 2015 8η ημέρα: Τερματισμός με το ένα χέρι

Ράλλυ Dakar 2015 8η ημέρα: Τερματισμός με το ένα χέρι

Η ημέρα της μαραθώνιας Ειδικής Διαδρομής έδειξε τα... δόντια της. Απρόοπτα στις μοτοσυκλέτες και στα Quad αμετάβλητη η κατάταξη στα αυτοκίνητα και τα φορτηγά.

Η 8η ημέρα του Rally Dakar 2015 ήταν εξαιρετικά δύσκολη για τα πληρώματα σε αυτοκίνητα και φορτηγά καθώς ήταν η ημέρα ολοκλήρωσης της μαραθώνιας Διαδρομής. Μοτοσυκλέτες και quad μετά το ρεπό τους επέστρεψαν ξανά στη δράση και ξεκίνησαν την δική τους μαραθώνια Διαδρομή. Ο αγώνας συνεχίζεται μεταξύ Χιλής και Βολιβίας σε δύσβατα εδάφη και αμμόλοφους.

Αυτοκίνητα

Την πρώτη του νίκη σε διαδρομή πέτυχε ο Yazeed Al-Rajhi. Ο Σαουδάραβας (Toyota) βρίσκεται στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης. Ο εντυπωσιακός Al-Rajhi μείωσε την διαφορά του από τον δεύτερο στην γενική κατάταξη, Giniel de Villiers (Toyota), στα 10 λεπτά. Στην κορυφή παραμένει ο Nasser Al-Attiyah ο οποίος μάλιστα πήρε μια ανάσα από τον De Villiers. Η διαφορά τους είναι στα 8 λεπτά και οι επόμενες ημέρες θα έχουν τεράστιο ενδιαφέρον. Με την όγδοη διαδρομή των 746 χιλιομέτρων τα πληρώματα ολοκλήρωσαν την μαραθώνια Ειδική και τώρα έχουν μια ημέρα ρεπό στη Χιλή.

Μοτοσυκλέτες

Μετά το ρεπό τους οι αναβάτες ξεκίνησαν πάλι τις «μάχες». Οι δύο μονομάχοι για τη νίκη, Barreda Bort (Honda) και Marc Coma (KTM) έχουν δύσκολο έργο καθώς μπαίνουμε στο δεύτερο μισό του αγώνα και τα λάθη μπορεί να φτάσουν σε εγκατάλειψη.
Κοντά σε αυτήν έφτασε ο αναβάτης της Honda. Ο Barreda Bort είχε πτώση στο 200ο χιλιόμετρο της Διαδρομής κι έσπασε την μία πλευρά του τιμονιού. Για καλή του τύχη η μεριά που ήταν το γκάζι δεν έπαθε τίποτα. Έτσι κατάφερε να συνεχίσει τον αγώνα αλλά χρειάστηκε να οδηγήσει με το ένα χέρι τα τελευταία 120 χιλιόμετρα της Διαδρομής. Ο Ισπανός έπρεπε να επιδιορθώσει μόνος του την ζημιά.
Αντίθετα ο έμπειρος Coma με το KTM κινήθηκε χωρίς λάθη σημείωσε έγραψε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο της Διαδρομής και βρίσκεται 6 λεπτά πίσω από τον Barreda. Νικητής της Διαδρομής ήταν ο Paulo Goncalves, που ανέβηκε τρίτος.

Quad

Μετά το ρεπό οι Rafał Sonik και Ignacio Casale αντιμετώπισαν δυσκολίες. Ο Casale έχασε πολύτιμο χρόνο και λίγο έλειψε να μείνει εκτός μάχης. Ολοκλήρωσε την διαδρομή μετραυματισμό στο πόδι. Ο Sonik διατηρεί την πρωτιά στην κατάταξη και παρά την κακή απόδοσή του πήρε προβάδισμα λόγω του τραυματισμού του Casale. Η διαφορά τους πλέον είναι στα 22 λεπτά.

Φορτηγά

Στα φορτηγά ο Eduard Nikolaev (Kamaz) μετά την κακή εκκίνηση στη μαραθώνια Διαδρομή αναπλήρωσε μερικό από τον χρόνο που έχασε. Ο Ρώσος νικητής τους 2013 κάλυψε περισσότερα από 30 λεπτά και τώρα βρίσκεται στην τρίτη θέση της γενικής 12 λεπτά πίσω από τον πρωτοπόρο Ayrat Mardeev. Στην δεύτερη θέση της γενικής βρίσκεται το άλλο Kamaz αυτό του Andrey Karginov.

Η ένατη ημέρα του Ράλλυ Dakar συνεχίζεται μόνο για τις μοτοσυκλέτες και τα quad καθώς αυτοκίνητα και φορτηγά έχουν ρεπό. Οι αναβάτες θα καλύψουν 784 χιλιόμετρα, στις αλυκές στο Uyuni (στην αρχή) και στη συνέχεια θα βρεθούν σε πιο τεχνικές διαδρομές για να τερματίσουν μετά από πέρασμα στους αμμόλοφους.

Σχετικές ειδήσεις