ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Rally Dakar 2015 9η Ημέρα : Διαφορά ασφαλείας για τον Al-Attiyah, ελέγχει ο Coma

Rally Dakar 2015 9η Ημέρα : Διαφορά ασφαλείας για τον Al-Attiyah, ελέγχει ο Coma

Ένα λαθος του De Villiers με το Toyota (έχασε τον δρόμο )έδωσε την ευκαιρία στον Al-Attiyah (MINI) να αυξήσει τη διαφορά του. Στις μοτοσυκλέτες ο Goncalves (Honda) έχει μειώσει την διαφορά του από τον Marc Coma (KTM), που προηγείται.

Δεύτερο πέρασμα για τους αγωνιζόμενους από την Έρημο Attacama στη Χιλή. Η επιστροφή στην Αργεντινή όπου είναι ο τερματισμός έχει ξεκινήσει αλλά δεν είναι καθόλου εύκολη.

Αυτοκίνητα

Μετά το ρεπό τα πληρώματα ξεκίνησαν πάλι την περιπέτεια. Ο Nani Roma μετά την καταστροφική πρώτη Διαδρομή του ράλλυ, που έχασε 6 ώρες λόγω μηχανικής βλάβης στο MINI του έχει αναλάβει το ρόλο του οχήματος υποστήριξης για τον Nasser Al-Attiyah καθώς κουβαλά πολλά εξαρτήματα που μπορεί να χρειαστεί ο συναθλητής του.

Η νίκη στην ένατη Ειδική ήταν δική του μπροστά από τον Al-Attiyah. Ο οδηγός από το Κατάρ δεν χρειάστηκε να προσέχει για τον Giniel de Villiers, καθώς ο οδηγός της Toyota έκανε σοβαρό λάθος πλοήγησης κι έχασε τον δρόμο. Έτσι τώρα ο Al-Attiyah έχει προβάδισμα 24 λεπτών στην Γενική Κατάταξη.
Η Διαδρομή ήταν η καλύτερη για τον Cyril Despres. Το Peugeot 3008 λειτούργησε χωρίς προβλήματα κι έτσι κατάφερε να σημειώσει τον 10ο ταχύτερο χρόνο της Διαδρομής.
Μοτοσυκλέτες
Η Honda μετά από δύο πολύ δύσκολες ημέρες με τον Barreda Bort να έχει ατυχίες επέστρεψε δυναμικά. Οι Helder Rodrigues και Paulo Goncalves έκαναν το 1-2 στην ένατη Διαδρομή. Αυτό δεν άλλαξε κάτι στην Γενική Κατάταξη αλλά ο Goncalves έχει μειώσει την διαφορά του από τον Marc Coma στα 5 λεπτά.
Quad
Η μάχη στα quad είναι πολύ σκληρή με τον Rafal Sonik να παίρνει ξανά την πρώτη θέση της κατηγορίας από τον Ignacio Casale. Στις 4 ημέρες που απομένουν θα δούμε μια εντυπωσιακή μάχη μεταξύ των δύο.

Φορτηγά
Μετά από μια ημέρα ξεκούρασης οι Airat Mardeev και Eduard Nikolaev ρίχτηκαν ξανά στη μάχη με Mardeev να κερδίζει τη Διαδρομή μπροστά από τον Nikolaev. Οι δύο Ρώσοι με τα Kamaz τους βρίσκονται στις θέσεις 1 και 2 αντίστοιχα και η διαφορά τους είναι 14 λεπτά. Ο Mardeev κυνηγά την πρώτη του νίκη στο Dakar ενώ ο Nikolaev θέλει να επιστρέψει στον θρόνο του που τον έχασε πέρυσι από τον Andrey Karginov.

Δέκατη Διαδρομή
Η 10η ημέρα του Ράλλυ Dakar 2015 είναι το πρώτο σκέλος της δεύτερης μαραθώνιας Διαδρομής για τους αναβάτες σε μοτοσυκλέτες και quad. Η εκκίνηση θα δοθεί σε υψόμετρο 3.600 μέτρων και στη συνέχεια θα ανέβουν μέχρι και τα 4.970 μέτρα ώστε να πάρουν τον δρόμο τους από την Χιλή προς την Αργεντινή. Μοτοσυκλέτες και Quad θα διανύσουν 317 χιλιόμετρα ενώ αυτοκίνητα και φορτηγά 358 χιλιόμετρα.

Φωτογραφίες: Dakar.com

Σχετικές ειδήσεις