ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

KIA: Νέο ρεκόρ παραγωγής αυτοκινήτων στην Ευρώπη

KIA: Νέο ρεκόρ παραγωγής αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Η ευρωπαϊκή μονάδα παραγωγής της Kia στη Σλοβακία καταγράφει 3% αύξηση στην παραγωγή αυτοκινήτων το περασμένο έτος.

Η Kia Motors Σλοβακίας, «έσπασε» το ευρωπαϊκό ρεκόρ παραγωγής της του 2014. Παρήγαγε πάνω από 323.000 αυτοκίνητα, σημειώνοντας αύξηση 3% σε σχέση με το 2013. Μικρή αύξηση υπήρχε και στην παραγωγή κινητήρων, με 493.000 μονάδες, που αποτελεί επίσης ρεκόρ για την ετήσια παραγωγή.

Το πιο δημοφιλές μοντέλο της γραμμής παραγωγής της Kia ήταν το SUV Sportage, το οποίο αντιπροσωπεύει το 55% της συνολικής παραγωγής του εργοστασίου. Η οικογένεια cee'd - hatchback, wagon και τρίθυρο pro_cee'd - αντιπροσωπεύει το 36% της παραγωγής, ενώ το Kia Venga καλύπτει το υπόλοιπο 9%.

Οι μεγαλύτερες αγορές του εργοστασίου της Ζιλίνα εξακολουθεί και είναι η Ρωσία (με 18%), το Ηνωμένο Βασίλειο (με 13%), η Γερμανία (με 9%), η Ιταλία (με 6%) και η Ισπανία (με 6%).

Από τους 493.000 κινητήρες που παρήχθησαν στο εργοστάσιο το 2014, σχεδόν οι μισοί εξήχθησαν στην αδελφή εταιρεία, Hyundai Motor Manufacturing στην Τσέχικη Δημοκρατία. Ο βενζινοκινητήρας 1.6-λίτρων αποτελεί το 22% της παραγωγής κινητήρων, ενώ οι βενζινοκινητήρες αποτελούν πάνω από το 50% της συνολικής παραγωγής κινητήρων του εργοστασίου της Ζίλινα πέρυσι.

«Είμαι πολύ περήφανος για τα καταπληκτικά αποτελέσματα της παραγωγής μας το 2014. Την ίδια στιγμή, επιβεβαιώνουμε τη θέση μας ως κορυφαία μονάδα παραγωγής στο σύνολο του Hyundai Motor Group. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους υπαλλήλους μας για τη δημιουργικότητα και τον ενθουσιασμό τους. Πιστεύω ότι και το 2015, χάρη στα νέα μας μοντέλα, θα είμαστε και πάλι σε θέση να χρησιμοποιήσουμε πλήρως την παραγωγική ικανότητά μας», δήλωσε ο Eek-Hee Lee, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kia Motors Σλοβακίας.

Σχετικές ειδήσεις