ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Opel: Νέο Corsavan

Opel: Νέο Corsavan

Παγκόσμια Πρεμιέρα για το Νέο Corsavan στο Σαλόνι των Βρυξελών. Το νέο Van έχει οικονομικό κινητήρα 1.3 CDTI ecoFlex και μεγαλύτερο ωφέλιμο φορτίο.

Μετά το επιτυχημένο λανσάρισμα του νέου Opel Corsa στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι τον περασμένο Οκτώβριο, το νέο Corsavan κάνει το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου των Βρυξελών (16 – 25 Ιανουαρίου, 2015).

Το μικρό αλλά χαρισματικό van εκτίθεται στο περίπτερο της Opel στην Brussels Expo και εντάσσεται στη νέα στρατηγική ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (LCV) της Opel. Βασισμένο στο νέο, τρίθυρο Corsa, το ευέλικτο van πόλης που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά άνεσης, ασφάλειας και επιδόσεων επιβατικού αυτοκινήτου με τη μεταφορική ικανότητα ενός μικρού van διατίθεται τώρα για παραγγελία και αναμένεται στα καταστήματα των Διανομέων το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.

Το νέο Corsavan είναι ακόμα πιο πρακτικό από τον προκάτοχό του, προσφέροντας 21 kg περισσότερο μέγιστο ωφέλιμο φορτίο. Επιπλέον, διατίθεται με πολυάριθμα χαρακτηριστικά ασφάλειας όπως το βραβευμένο Σύστημα Προειδοποίησης Πλαϊνού Τυφλού Σημείου (Side Blind Spot Alert), η δεύτερη γενιά εμπρός κάμερας Opel Eye, με Σύστημα Αναγνώριση Οδικής Σήμανσης (Traffic Sign Recognition), Προειδοποίηση Αλλαγής Λωρίδας Οχήματος (Lane Departure Warning), Υποβοήθηση Μεγάλης Σκάλας Φώτων (High Beam Assist), Ένδειξη Απόστασης Προπορευόμενου Οχήματος (Following Distance Indication) και Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Warning). Τέλος, το προαιρετικό IntelliLink Infotainment System που εγγυάται άριστη συνδεσιμότητα. Συμβατό με συσκευές Android και Apple κάνει το Corsavan το καλύτερα συνδεδεμένο van αστικών διανομών της αγοράς.

«Το Corsavan προσφέρει στους επαγγελματίες την άνεση και πρακτικότητα ενός van σε συνδυασμό με τα πιο σύγχρονα χαρακτηριστικά ασφάλειας και συνδεσιμότητας του αντίστοιχου επιβατικού μοντέλου σε άκρως ελκυστική τιμή» δήλωσε ο Steffen Raschig, Διευθυντής τομέα Επαγγελματικών Οχημάτων της Opel. Ο Raschig εκτιμά ότι το Corsavan θα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε Πορτογαλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο, όπου το προηγούμενο μοντέλο απολαμβάνει επίσης μεγάλη επιτυχία.

Δυναμικό και πρακτικό

Εξωτερικά, το Corsavan ελάχιστα μοιάζει με επαγγελματικό όχημα. Υιοθετεί τη δυναμική εμφάνιση του νέου Corsa και ελίσσεται με άνεση σε μικρούς χώρους στάθμευσης χάρη στις συμπαγείς διαστάσεις του (μήκος 4021 χιλιοστά , πλάτος 1944 χιλιοστά συμπεριλαμβανομένων των εξωτερικών καθρεπτών, ύψος 1479 χιλιοστά, κύκλος στροφής 9.9 μέτρα) και σύστημα διεύθυνσης με υποβοήθηση ανάλογη της ταχύτητας. Το μοντέρνο εσωτερικό του προσφέρει άφθονο χώρο για τα πόδια και το κεφάλι.

Στην εργονομικά σχεδιασμένη καμπίνα όλοι οι διακόπτες και τα χειριστήρια βρίσκονται σε θέση εύκολης πρόσβασης. Το εσωτερικό αποπνέει την αίσθηση γραφείου και επιτρέπει στους ιδιοκτήτες / οδηγούς να ασχολούνται με γραφειοκρατικές εργασίες στα διαλείμματά τους. Καθίσματα τύπου μπάκετ παρέχουν εξαιρετική πλευρική υποστήριξη και άνεση όλη μέρα.

Οι συμπαγείς διαστάσεις δεν στερούν από το ευέλικτο van πόλης τις μεταφορικές του δυνατότητες. Με μία μεγάλη, επίπεδη επιφάνεια φόρτωσης, το Corsavan προσφέρει χωρητικότητα 920 λίτρα με μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 571 κιλά. Στάνταρ χαρακτηριστικά όπως ένα ισχυρό ατσάλινο πάτωμα και ατσάλινο διαχωριστικό μισού ύψους, πλαϊνά πάνελ μισού ύψους και κρίκοι πρόσδεσης για τη συγκράτηση των φορτίων συμβάλλουν στην ασφάλεια. Επιπλέον, ένα πάνω δίχτυ φορτίου, ελαστική μοκέτα και κάλυμμα χώρου αποσκευών διατίθενται προαιρετικά για μεγαλύτερη προστασία του φορτίου.

Οικονομικός και δυνατός

Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει βενζινοκινητήρες 1.400 κ. εκ. και τον 1.300 κ.εκ. diesel με απόδοση από 70 έως 95 ίππους. Ο 1.3 CDTI ecoFlex με 95 ίππων είναι ο κορυφαίος diesel και έχει ανανεωθεί εκτενώς για το νέο Corsavan. Διατίθεται με Start/Stop στάνταρ και πληροί τις προδιαγραφές Euro-6. Οι ζωηρές επιδόσεις πλαισιώνονται από εντυπωσιακά χαμηλή κατανάλωση 3,3 lit / 100 km στο μικτό κύκλο και εκπομπές CO2 μειωμένες στα 88g / km.

Τα διαστήματα σέρβις αποτελούν ένα ακόμα οικονομικό πλεονέκτημα. Τα κύρια σέρβις είναι προγραμματισμένα κάθε δύο χρόνια ή 60.000 χλμ με ένα ενδιάμεσο σέρβις κάθε χρόνο ή 30.000 χλμ. Αυτό σημαίνει μειωμένη απώλεια χρόνου στο συνεργείο, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό γι' αυτά τα επαγγελματικά εργαλεία.

Απαράμιλλη συνδεσιμότητα

Αλλαγή σκηνικού τώρα με μία έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών του συστήματος IntelliLink infotainment στην κεντρική κονσόλα. Το βραβευμένο σύστημα infotainment της Opel προσφέρει βέλτιστες ευκαιρίες συνδεσιμότητας. Είναι συμβατό με συσκευές Apple και Android και καθιστά το Corsavan το καλύτερα συνδεδεμένο μικρό van της αγοράς. Ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιεί εφαρμογές όπως η BringGo για πλοήγηση και τις Stitcher και TuneIn για διαδικτυακό ραδιόφωνο και λήψη podcast. Με το IntelliLink, ο οδηγός προγραμματίζει ολόκληρη τη μέρα του χωρίς να χρειάζεται να επιστρέψει στο γραφείο. Emails, επαφές ή το προσωπικό ημερολόγιο είναι εύκολα προσβάσιμα. Η ενσωμάτωση συσκευών Apple iOS στο IntelliLink επιτρέπει φωνητικό έλεγχο Siri Eyes Free. Έτσι, οι οδηγοί μπορούν να ακούνε ένα εισερχόμενο SMS δυνατά ή να υπαγορεύουν SMS και email χωρίς να αφήνουν το τιμόνι ή να διασπάται η προσοχή τους από το δρόμο.

Ολοκληρωμένο Πακέτο Ασφάλειας & Άνεσης

Στον τομέα της ασφάλειας, το Corsavan ωφελείται πολύ από τη συγγένειά του με την αντίστοιχη επιβατική έκδοση και διατίθεται με πληθώρα χαρακτηριστικών ασφάλειας. Αξίζει να σημειωθεί το βραβευμένο Σύστημα Προειδοποίησης Πλαϊνού Τυφλού Σημείου της Opel (Side Blind Spot Alert), που χρησιμοποιεί αισθητήρες υπερήχων για να προειδοποιήσει τον οδηγό για επικείμενη σύγκρουση όταν αλλάζει λωρίδες, προσπερνά ή στρίβει. Οι αισθητήρες έχουν εμβέλεια τριών μέτρων αριστερά και δεξιά του οχήματος και ανιχνεύουν εμπόδια ή άλλα οχήματα στο τυφλό σημείο του οδηγού. Όποτε ένα άλλα όχημα εισέρχεται στην εμβέλεια των αισθητήρων, μία προειδοποιητική λυχνία LED ανάβει στο σχετικό εξωτερικό καθρέπτη. Το Σύστημα Προειδοποίησης Πλαϊνού Τυφλού Σημείου λειτουργεί με ταχύτητες από 10 χλμ έως 140 χλμ.

Η δεύτερη γενιά εμπρός κάμερας Opel Eye, με Σύστημα Αναγνώριση Οδικής Σήμανσης (Traffic Sign Recognition), Προειδοποίηση Αλλαγής Λωρίδας Οχήματος (Lane Departure Warning), Υποβοήθηση Μεγάλης Σκάλας Φώτων (High Beam Assist), Ένδειξη Απόστασης Προπορευόμενου Οχήματος (Following Distance Indication) και Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Warning) αυξάνει περαιτέρω την ασφάλεια. Το Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης διαβάζει οδικά σήματα με όρια ταχύτητας και απαγορευτικά προσπέρασης και τα προβάλλει στο ταμπλό οργάνων.

Το Σύστημα Προειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας Οχήματος προειδοποιεί του οδηγούς όταν άθελά τους βγαίνουν από τη λωρίδα. Η Υποβοήθηση Μεγάλης Σκάλας Φώτων προσφέρει ένα σημαντικό πλεονέκτημα ασφάλειας κατά τη διάρκεια της νυχτερινής οδήγησης, ενεργοποιώντας αυτόματα τη μεγάλη σκάλα φώτων για καλύτερο φωτισμό του δρόμου και βελτιωμένη ορατότητα. Η Ένδειξη Απόστασης Προπορευόμενου Οχήματος που ενεργοποιείται αυτόματα με ταχύτητες από 40 χλμ, βοηθά όχι μόνο στην αποφυγή συγκρούσεων αλλά και πιθανών προστίμων λόγω μη τήρησης επαρκούς απόστασης ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα. Εάν το αυτοκίνητο βρεθεί σε κρίσιμη κατάσταση και διαφαίνεται κίνδυνος σύγκρουσης με προπορευόμενο όχημα, το Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης προειδοποιεί τον οδηγό με ένα ισχυρό ηχητικό σήμα και μία οπτική ένδειξη στο ταμπλό.

Πιέζοντας ένα μπουτόν, το City mode του συστήματος διεύθυνσης που προσφέρεται στάνταρ - εκτός εάν έχει επιλεγεί εμπρός κάμερα Opel Eye - αυξάνει την υποβοήθηση διεύθυνσης στις χαμηλότερες ταχύτητες, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο κατά τους ελιγμούς σε συνωστισμένες αστικές περιοχές. Το Hill Start Assist επίσης προσφέρεται στάνταρ. Αυτό διατηρεί την πίεση πέδησης για δύο δευτερόλεπτα περίπου, αποτρέποντας την προς τα πίσω κύλιση του Corsavan όταν ξεκινά από κεκλιμένη επιφάνεια.

Τις κρύες ημέρες του χειμώνα, το θερμαινόμενο παρμπρίζ ThermaTec που διασφαλίζει άριστη ορατότητα και το θερμαινόμενο τιμόνι κάνουν τη διαφορά για τους οδηγούς.

Σχετικές ειδήσεις