ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ράλλυ Dakar 2015 11η ημέρα : Η αγωνία πριν τον τερματισμό

Ράλλυ Dakar 2015 11η  ημέρα : Η αγωνία πριν τον τερματισμό

Δύο Ειδικές Διαδρομές μένουν πριν το τέλος του αγώνα και η αντοχή των αγωνιζόμενων βρίσκεται στο όριό της.

Το Ράλλυ Dakar 2015 έχει μπει στην Αργεντινή και πλησιάζει στον τερματισμό στο Μπουένος Άιρες. Η 11η ημέρα ενίσχυσε κι άλλο την θέση των πρωτοπόρων σε αυτοκίνητα Quads και μοτοσυκλέτες ενώ στα φορτηγά η εμφύλια «μάχη» των Kamaz συνεχίζεται.

Αυτοκίνητα

Ο Nasser Al-Attiyah όχι μόνο συνεχίζει να κυριαρχεί αλλά πιέζει και περισσότερο κερδίζοντας διαδρομές με το MINI. Ο οδηγός από το Κατάρ νίκησε και την 11η Διαδρομή έχοντας πίσω του τους Orlando Terranova (MINI) και Giniel de Villiers (Toyota) . Ο De Villiers βρίσκεται στην δεύτερη θέση της γενικής μισή ώρα (περίπου) πίσω και γνωρίζει ότι δεν μπορεί να απειλήσει τον Al-Attiyah για τη νίκη. Μόνη του ελπίδα μία ατυχία του οδηγού του MINI ή ένα μηχανικό πρόβλημα. Όπως συνέβει στον ως τώρα σίγουρο τρίτο Yazeed Alrahji. Ο οδηγός της Toyota αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα μόλις στα πρώτα χιλιόμετρα της ημέρα. Ο Σαουδάραβας εγκατέλειψε και τρίτος ανέβηκε ο Krzysztof Holowczyc (MINI).

Μοτοσυκλέτες

Ο Barreda Bort (Honda) κέρδισε και δεύτερη συνεχόμενη Διαδρομή (την 11η) αλλά έχει χάσει τη νίκη στην μαραθώνια διαδρομή όταν καθυστέρησε πολλές ώρες λόγω μηχανικού προβλήματος.
Στην κορυφή της γενικής παραμένει ο Marc Coma (KTM) ο οποίος μάλιστα αύξησε αρκετά την διαφορά του από τον Paulo Goncalves (Honda) . Ο 35χρονος Πορτογάλος τις τελευταίες ημέρες πίεσε σκληρά αλλά τελικά το μοτέρ της Honda δεν άντεξε. Ο Goncalves έχασε 14 λεπτά στην 11η Διαδρομή λόγω ποινής για αλλαγή κινητήρα. Πήρε το μοτέρ κινητήρα του Barreda όμως η διαφορά του από την κορυφή πήγε στα 21 λεπτά 2 Διαδρομές πριν το τέλος.

Quad

Η κατηγορία ξεκαθάρισε αφού ο μοναδικός που μπορούσε να πιέσει τον Rafal Sonik για τη νίκη ήταν ο Ignacio Casale. Ο Χιλιανός εγκατέλειψε τον αγώνα λόγω μηχανικού προβλήματος στο quad του. Πλέον ο Sonik, απλώς θέλει να τερματίσει.

Φορτηγά

Χρειάστηκε να φτάσουμε κοντά στο τέλος του αγώνα για να δούμε τα Kamaz να μένουν πίσω και τα Iveco να κερδίζουν. Ο Hans Stacey ήταν ο νικητής της 11ης Διαδρομής. Όμως η προσοχή όλων είναι πάνω στα Kamaz με τα νούμερα 507 και 502 των Airat Mardeev και Eduard Nikolaev αντίστοιχα. Ο Nikolaev σημείωσε πέτυχε τον τρίτο χρόνο στην Διαδρομή και μείωσε κατά 2 λεπτά την διαφορά του από τον συναθλητή του. Όμως θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση αν θέλει να κερδίσει ξανά τον αγώνα.


Η Δωδέκατη Ημέρα

Προτελευταία ημέρα για το ράλλυ Dakar 2015 και οι αγωνιζόμενοι θα χρειαστεί να καλύψουν 298 χιλιόμετρα από το Termas de Rio Hondo στο Rosario. Γρήγορη διαδρομή με σκληρό χώμα σε σχετικά χαμηλό υψόμετρο. Η 12η Διαδρομή είναι κοινή για όλους κι όσοι έχουν να επιτεθούν πρέπει να το κάνουν τώρα.

Σχετικές ειδήσεις