ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Κλασσικά αυτοκίνητα: James Bond Dr No

Κλασσικά αυτοκίνητα: James Bond Dr No

Σαν σήμερα (17/ 1/ 1962) ξεκίνησαν στην Τζαμάικα τα γυρίσματα για το φιλμ του James Bond "Dr No", μία ταινία γεμάτη κλασσικά αυτοκίνητα. Από αυτά διαλέξαμε το πρωταγωνιστικό Sunbeam Alpine Series II.

Η πρώτη ταινία του James Bond και το πρώτο κυνηγητό της με αυτοκίνητα μας είναι φυσικό να μας μείνει στη μνήμη. Ο Sean Connery οδηγεί ένα Sunbeam Alpine Sports Tourer convertible II Tiger του 1961 (νοικιασμένο) ενώ τον καταδιώκει μία προπολεμική νεκροφόρα Packard LaSalle.
Κατά τη διαμονή του στην Τζαμάικα ο Bond θα βρεθεί ως επιβάτης σε ένα ταξί Chevrolet Bel Air ανοιχτό του 1957, αλλά και σε ένα Ford Mk II Consul. Άλλα οχήματα ήταν ένα Austin A55 Cambridge και ένα Ford Zephyr.

Αυτό ήταν το πρώτο φιλμ της σειράς και έτσι δεν υπήρχαν σπόνσορες. Οι μοναδικές... τοποθετήσεις προϊόντων, αφορούσαν: Το ραφείο Turnbull & Aser, την αεροπορική εταιρία Pan Am Airlines, τα ρολόγια Rolex (James Bond φορούσε ένα Rolex Submariner), την σαμπάνια Dom Perignon, την μπύρα Red Stripe, το Ουίσκι Black & White, την αεροπορική εταιρία BOAC και την Βότκα Smirnoff (Μπλε και Κόκκινη).

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτή η ταινία ήταν μαζί με τον Χρυσοδάκτυλο (1964), οι μικρότερες ταινίες του James Bond σε παραγωγή της EON Productions, με διάρκεια 111 λεπτών. Ως τη στιγμή που το φιλμ Quantum of Solace (2008) βγήκε στις αίθουσες και έγινε η μικρότερη ταινία Bond με διάρκεια 106 λεπτά.

Παρά το... μικρό της μέγεθος ο προϋπολογισμός της ήταν μόνο $ 1.000.000. Όταν το κόστος της το υπερέβη κατά 100.000 δολάρια η United Artists ήθελε να σταματήσει την παραγωγή γιατί φοβόταν ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να ανακτήσει τις δαπάνες του.

Βέβαια η ταινία έβαλε στα ταμεία της United Artists 59.600.000 δολάρια και έτσι δόθηκε συνέχεια στα φιλμ με τον ανίκητο Βρετανό πράκτορα.

Σχετικές ειδήσεις