ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ράλλυ Dakar 2015 12 ημέρα : Οι Coma και Al-Attiyah είναι μια ανάσα πριν τη νίκη

Ράλλυ Dakar 2015 12 ημέρα : Οι Coma και Al-Attiyah είναι μια ανάσα πριν τη νίκη

Οι Marc Coma και Nasser Al-Attiyah βρίσκονται μία ημέρα μακριά από τη δόξα στο Ράλλυ Dakar του 2015.

Τόσο ο Marc Coma όσο και ο Nasser Al-Attiyah είναι πολύ κοντά στο να στεφθούν νικητές του Ράλλυ Dakar 2015. Για τον Ισπανό αυτή θα είναι η πέμπτη του νίκη στην κατηγορία των μοτοσυκλετών ενώ για τον οδηγό από το Κατάρ, η δεύτερη. Σε μία ημέρα όπου κανένας εκ των δύο δεν χρειαζόταν να ρισκάρει πιέζοντας στο όριο, κατάφεραν (και οι δύο) να διατηρήσουν το υγιές τους προβάδισμα στη Γενική Κατάταξη στη διαδρομή από το Termas de Rio Hondo προς το Rosario.

Μοτοσυκλέτες

Ο Toby Price (KTM) επικράτησε στην προτελευταία ημέρα του event. Για τον Αυστραλό αναβάτη αυτή ήταν η πρώτη φετινή νίκη, παρότι από το ξεκίνημα του αγώνα είναι σταθερά στην πρώτη πεντάδα. Ο Price ήταν μία από τις αποκαλύψεις του φετινού Dakar και αυτή η νίκη του επέτρεψε να έχει ελπίδες για μία θέση στο podium. Ο Ισπανός Joan Barreda τερμάτισε δύο λεπτά πίσω του, με τον teammate του στη Honda, Paulo Gonçalves, να ακολουθεί χωρίς όμως να μπορεί να μειώσει σημαντικά τη διαφορά του από τον Coma. Ο αναβάτης της KTM δεν πήρε ρίσκα και είναι πλέον μία ανάσα από την πέμπτη του νίκη στον θρυλικό αγώνα. Έτσι οι Marc Coma (KTM), Paulo Gonçalves (Honda) και Toby Price (KTM) είναι οι τρεις πρώτοι στην γενική κατάταξη των μοτοσυκλετών.


Αυτοκίνητα

Στις δύο προηγούμενες ειδικές διαδρομές ακολουθούσε τον πρωτοπόρο Nasser Al-Attiyah, τώρα ήταν η σειρά του να σημειώσει τον καλύτερο χρόνο. Ο λόγος για τον Orlando Terranova (MINI) που πρώτευσε για τέταρτη φορά φέτος. Ο Αργεντινός δεν έκανε και την καλύτερη εκκίνηση από το Termas de Rio Hondo αλλά στην πορεία βρήκε ρυθμό και επικράτησε των Vladimir Vasilyev (MINI) και Emiliano Spataro (Renault).
Όσο για τον Al-Attiyah, ακολούθησε συντηρητικό ρυθμό αλλά παρ' όλα αυτά, ήταν τέταρτος, διευρύνοντας κι άλλο το προβάδισμά του. Πλέον ο πλησιέστερός του αντίπαλος στη γενική κατάταξη, που παραμένει ο Giniel de Villiers, είναι 35 λεπτά μακριά. Η τριάδα της γενικής κατάταξης για τα αυτοκίνητα είναι :Nasser Al-Attiyah (MINI), Giniel De Villiers (Toyota), Kryzsztof Holowczyc (MINI).

Φορτηγά

Στην κατηγορία των φορτηγών, οι τρεις πρώτες θέσεις κατέληξαν σε οδηγούς από την Ολλανδία, με τον Hans Stacey (Iveco) να επιβάλλεται των Marcel van Vlier (MAN) και Gerard de Rooy (Iveco) στο δρόμο για το Rosario. Στη γενική, η προσπάθεια του Eduard Nikolaev να πλησιάσει τον teammate του στην KAMAZ, Ayrat Mardeev, δεν απέδωσε καρπούς. Ο Ρώσος έκανε λάθος στο 207ο χιλιόμετρο της ημέρας και έφτασε στον τερματισμό χάνοντας ενάμιση λεπτό έναντι του πρωτοπόρου.

Τι ακολουθεί

Ειδική διαδρομή 13: Rosario-Buenos Aires
Απλή διαδρομή: 219χλμ, Ειδική διαδρομή 174χλμ

Το Ράλλυ Dakar 2015 φτάνει στο φινάλε του. Όμως πριν να έρθει το τέλος αυτού του μαραθωνίου, πληρώματα και αναβάτες καλούνται να διανύσουν την τελευταία φετινή ειδική διαδρομή. Κάθε χρόνο, τουλάχιστον ένας αγωνιζόμενος αναγκάζεται να εγκαταλείψει την τελευταία ημέρα του αγώνα. Οι σαμπάνιες λοιπόν, πρέπει να περιμένουν μέχρι την ώρα του podium. Μέχρι τότε, τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Σχετικές ειδήσεις