ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP: Επιστρέφει και η Kawasaki;

MotoGP: Επιστρέφει και η Kawasaki;

Η Suzuki και η Aprilia επέστρεψαν στο MotoGP και η KTM σχεδιάζει να το κάνει την είσοδό της το 2017. Λέτε να δούμε και την Kawasaki να επιστρέφει;

Ο Dominique Aegerter (αναβάτης της κατηγορίας Moto2) είναι ο οδηγός που κάλεσε η Kawasaki, για να δοκιμάσει μια πρωτότυπη μοτοσυκλέτα της. Το test θα γίνει στο τέλος Ιανουαρίου στην πίστα της Jerez.

Όπως είναι φυσικό από τη στιγμή που έγινε η πρόσκληση στον οδηγό, ξεκίνησαν οι φήμες που θέλουν την πράσινη ομάδα να σκέφτεται ακόμα το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στο MotoGP.

«Η ομάδα δοκιμαστών της Kawasaki θα δουλέψει μαζί μου. Θα οδηγήσω μια πρωτότυπη μοτοσυκλέτα. Η πρόσκληση ήρθε απευθείας από το εργοστάσιο. Δεν ξέρω ακόμα τι θα δοκιμάσω. Η μοτοσυκλέτα πάντως θα είναι με ελαστικά της Michelin, αλλά όχι με αυτά που εξελίσσονται για τη μεγάλη κατηγορία το 2016», δήλωσε ο Aegerter στο site Speedweek.com.

Ο Aegerter (πέρυσι στις δοκιμές μετά τον αγώνα στη Βαρκελώνη είχε δοκιμάσει την OPEN μοτοσυκλέτα της Avintia που βασιζόταν στην ZX-10R) πρόσθεσε ότι δεν θα είναι καθόλου εύκολο να ανέβει σε μοτοσυκλέτα μετά από τόσο μεγάλο διάστημα αποχής και μάλιστα σε μοτοσυκλέτα MotoGP.

Η Kawasaki ήταν στο MotoGP ως εργοστασιακή συμμετοχή από το 2003 ως το 2008, όταν και αναγκάστηκε να αποσυρθεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Μέχρι πρότινος - κι ενώ η Suzuki και η Aprilia επέστρεψαν στο MotoGP κι η KTM σχεδιάζει να το κάνει το 2017 - η Kawasaki μένει μόνο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Superbikes.

Στη φωτογραφία του MotoGP.com o Hector Barbera, οδηγεί το πρωτότυπο της Avintia Racing για την κατηγορία OPEN που βασιζόταν στην ZX-10R.

Σχετικές ειδήσεις