ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Κλασσικά Αυτοκίνητα: Η ομάδα της Renault Classic στο Monte-Carlo Historique

Κλασσικά Αυτοκίνητα: Η ομάδα της Renault Classic στο Monte-Carlo Historique

Με τέσσερα αγωνιστικά αυτοκίνητα, από το μουσείο της, θα συμμετέχει στο ράλλυ Monte-Carlo Historique 2015 η ομάδα Renault Classic.

Φέτος είναι μία ξεχωριστή χρονιά για την Renault αφού γιορτάζει τα 50 χρόνια του του διάσημου Renault 16. Στο πλαίσιο των εορτασμών της 50ης επετείου του η ομάδα Renault Classic συμμετέχει, με δύο R16 TSS στο 18ο Ράλλυ Μόντε Κάρλο Historique, καθώς και δύο Renault 12 Gordinis.

Συνολικά, τέσσερα πληρώματα της Renault Classic θα παραταχθούν στην πόλη Ρεμς, της βορειοανατολικής Γαλλίας, στις 30 Ιανουαρίου Ο τερματισμός στο Μονακό έχει προγραμματιστεί για το βράδυ της 4ης Φεβρουαρίου.

«Αυτοκίνητο της Χρονιάς» το 1966, το Renault 16 θεωρήθηκε ως το «Voiture à Vivre» και ανέπτυξε το σήμα της Renault στη γαλλική σκηνή της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Για να γιορτάσει την 50η επέτειο ενός από τα πιο καινοτόμα μοντέλα της, η Renault, συμμετέχει στο Ράλλυ Μοντε Κάρλο Historique με δύο σπάνια R16 TSS. Τα δύο αυτοκίνητα θα είναι στα χέρια των: Michel Leclère και Thierry Emptas.

Για να δώσει περισσότερο θέαμα και ενδιαφέρον στους θεατές η ομάδα της Renault Classic θα συμμετάσχει στον πρώτο αγώνα του ιστορικού ημερολογίου των ράλλυ με δύο Renault 12 Gordinis. Τα 12 θα οδηγούν οι Jean Ragnotti, (νικητής του Rallye Monte Carlo του 1981), και ο πρώην οδηγός / δοκιμαστής της Alpine Alain Serpaggi.

Οι τέσσερις ομάδας της Renault Classic πληρώματα είναι:

  • Ν ° 1 (Renault 12 Gordini): Jean Ragnotti με συνοδηγό τον Michel Duvernay
  • N ° 12 (Renault 12 Gordini): Alain Serpaggi, με συνοδηγό τον Jean-Pierre Prevost.
  • N ° 16 (Renault 16 TS): Michel Leclere (πρώην οδηγός της Formula 1) με συνοδηγό τον Gilles Dubois.
  • N ° 18 (Renault 16 TS): Thierry Emptas με συνοδηγό τον François Forgeoux.

Σχετικές ειδήσεις